Barszcz tajski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz tajski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

238 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 łyżki

0.5 łyżeczki

4 szczypty

null szczypt

4 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj imbir i chilli przez 5 minut w 4 szklankach wody.

Barszcz tajski - Krok 1

Krok 2

Następnie przecedź wywar. Podgrzej go mocno, po czym zdejmij z ognia.

Barszcz tajski - Krok 2

Krok 3

Dodaj Barszcz czerwony ekspresowy Knorr oraz mleczko kokosowe. Przed podaniem możesz posypać zupę szczyptą wiórków kokosowych.

Barszcz tajski - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Zofia Gawel

    Zofia Gawel , 14.12.2020

    lubię to

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej