Barszcz tajski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz tajski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
247 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 szklanki

null szczypt

3 łyżki

1 opakowanie

4 szczypty

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gotuj imbir i chilli przez 5 minut w 4 szklankach wody.

Barszcz tajski - Krok 1

Krok 2

Następnie przecedź wywar. Podgrzej go mocno, po czym zdejmij z ognia.

Barszcz tajski - Krok 2

Krok 3

Dodaj Barszcz czerwony ekspresowy Knorr oraz mleczko kokosowe. Przed podaniem możesz posypać zupę szczyptą wiórków kokosowych.

Barszcz tajski - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Zofia Gawel

    Zofia Gawel , 14.12.2020

    lubię to

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz tajski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej