
Składniki
5 sztuk
null
null
2 łyżki
2 łyżki
1.5 litra
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj w cienkie plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle, oprósz mąką i zasmaż, rozprowadź bulionem.
Krok 2
Wymieszaj dobrze, uważając aby nie powstały grudki gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
Krok 3
Dopraw do smaku, tak aby zupa była dosyć ostra i rozlej do żaroodpornych miseczek.
Krok 4
Posyp ostrym startym serem i wstaw na 10 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej