Pikantna zupa cebulowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa cebulowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

null

2 łyżki

2 łyżki

1.5 litra

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj w cienkie plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle, oprósz mąką i zasmaż, rozprowadź bulionem.

Krok 2

Wymieszaj dobrze, uważając aby nie powstały grudki gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 3

Dopraw do smaku, tak aby zupa była dosyć ostra i rozlej do żaroodpornych miseczek.

Krok 4

Posyp ostrym startym serem i wstaw na 10 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa kapuśniak
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej