Pikantna zupa cebulowa

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

214

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

5 sztuk

0

0

2 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj w cienkie plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle, oprósz mąką i zasmaż, rozprowadź bulionem.

Krok 1

Wymieszaj dobrze, uważając aby nie powstały grudki gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 1

Dopraw do smaku, tak aby zupa była dosyć ostra i rozlej do żaroodpornych miseczek.

Krok 1

Posyp ostrym startym serem i wstaw na 10 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej