Pikantna zupa cebulowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa cebulowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

null

2 łyżki

2 łyżki

1.5 litra

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj w cienkie plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle, oprósz mąką i zasmaż, rozprowadź bulionem.

Krok 2

Wymieszaj dobrze, uważając aby nie powstały grudki gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 3

Dopraw do smaku, tak aby zupa była dosyć ostra i rozlej do żaroodpornych miseczek.

Krok 4

Posyp ostrym startym serem i wstaw na 10 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej