Pikantna zupa cebulowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantna zupa cebulowa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

null

null

2 łyżki

2 łyżki

1.5 litra

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj w cienkie plasterki i podsmaż na rozgrzanym maśle, oprósz mąką i zasmaż, rozprowadź bulionem.

Krok 2

Wymieszaj dobrze, uważając aby nie powstały grudki gotuj na małym ogniu przez 15 minut.

Krok 3

Dopraw do smaku, tak aby zupa była dosyć ostra i rozlej do żaroodpornych miseczek.

Krok 4

Posyp ostrym startym serem i wstaw na 10 minut do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantna zupa cebulowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ekspresowa sałatka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej