
Składniki
750 gramów
null
null
null
null
250 gramów
2 łyżki
1 pęczek
2 łyżki
1 pęczek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Młodą kapustę i włoszczyznę umyj, oczyść i poszatkuj.
Krok 2
Przełóż razem z umytym mięsem do dużego rondla, posól i gotuj do miękkości.
Krok 3
Gdy składniki będą już miękkie mięso podziel na mniejsze kawałki, dodaj koncentrat pomidorowy i zasmażkę przygotowaną z mąki i tłuszczu.
Krok 4
Wymieszaj, dopraw do smaku i zagotuj.
Krok 5
Wiosenny kapuśniak podawaj z ugotowanymi w osobnej wodzie ziemniakami i posypany świeżą natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



















