Wiosenny kapuśniak przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny kapuśniak

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

null

null

null

null

250 gramów

2 łyżki

1 pęczek

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Młodą kapustę i włoszczyznę umyj, oczyść i poszatkuj.

Krok 2

Przełóż razem z umytym mięsem do dużego rondla, posól i gotuj do miękkości.

Krok 3

Gdy składniki będą już miękkie mięso podziel na mniejsze kawałki, dodaj koncentrat pomidorowy i zasmażkę przygotowaną z mąki i tłuszczu.

Krok 4

Wymieszaj, dopraw do smaku i zagotuj.

Krok 5

Wiosenny kapuśniak podawaj z ugotowanymi w osobnej wodzie ziemniakami i posypany świeżą natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny kapuśniak - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos - VIDEO
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej