Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
128 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

250 mililitrów

300 gramów

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj przyprawy. Następnie wlej przygotowany Fix i doprowadź do wrzenia. Gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Mięso zdejmij z ognia i wystudź. Po tym czasie dodaj do mięsa pokrojoną drobno kolendrę oraz cebulę i wymieszaj.

Krok 4

Gotowy mięsny farsz nakładaj do tacosów.

Krok 5

Napełnione tacosy ułóż jeden przy drugim w żaroodpornym naczyniu. Polej każdy z nich śmietaną i posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C.

1

Opinie o przepisie

  • Tomek Kowalski

    Tomek Kowalski , 02.09.2018

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej