Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
128 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

250 mililitrów

300 gramów

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj przyprawy. Następnie wlej przygotowany Fix i doprowadź do wrzenia. Gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Mięso zdejmij z ognia i wystudź. Po tym czasie dodaj do mięsa pokrojoną drobno kolendrę oraz cebulę i wymieszaj.

Krok 4

Gotowy mięsny farsz nakładaj do tacosów.

Krok 5

Napełnione tacosy ułóż jeden przy drugim w żaroodpornym naczyniu. Polej każdy z nich śmietaną i posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C.

1

Opinie o przepisie

  • Tomek Kowalski

    Tomek Kowalski , 02.09.2018

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej