Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną przepis – Zobacz na przepisy.pl

Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

101 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

250 mililitrów

300 gramów

2 sztuki

100 gramów

100 gramów

1 pęczek

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, dodaj przyprawy. Następnie wlej przygotowany Fix i doprowadź do wrzenia. Gotuj 8-10 minut na wolnym ogniu.

Krok 3

Mięso zdejmij z ognia i wystudź. Po tym czasie dodaj do mięsa pokrojoną drobno kolendrę oraz cebulę i wymieszaj.

Krok 4

Gotowy mięsny farsz nakładaj do tacosów.

Krok 5

Napełnione tacosy ułóż jeden przy drugim w żaroodpornym naczyniu. Polej każdy z nich śmietaną i posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiekaj 10 minut w temperaturze 180 st. C.

1

Opinie o przepisie

  • Tomek Kowalski

    Tomek Kowalski , 02.09.2018

    super przepis

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie tacosy z kwaśną śmietaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej