
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż.
Krok 2
Ketchup, musztardę, sos sojowy, cukier i sok z cytryny wymieszaj i dopraw.
Krok 3
Filety z halibuta namocz w marynacie i pozostaw na 3 godziny w lodówce.
Krok 4
Przed pieczeniem oczyść filety z marynaty i piecz przez 12 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej