Filety z halibuta I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z halibuta I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż.

Krok 2

Ketchup, musztardę, sos sojowy, cukier i sok z cytryny wymieszaj i dopraw.

Krok 3

Filety z halibuta namocz w marynacie i pozostaw na 3 godziny w lodówce.

Krok 4

Przed pieczeniem oczyść filety z marynaty i piecz przez 12 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej