
Składniki
1 sztuka
null
null
null
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
1 łyżeczka
2 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż.
Krok 2
Ketchup, musztardę, sos sojowy, cukier i sok z cytryny wymieszaj i dopraw.
Krok 3
Filety z halibuta namocz w marynacie i pozostaw na 3 godziny w lodówce.
Krok 4
Przed pieczeniem oczyść filety z marynaty i piecz przez 12 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej