Filety z halibuta I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety z halibuta I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

null

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

2 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, czosnek zmiażdż.

Krok 2

Ketchup, musztardę, sos sojowy, cukier i sok z cytryny wymieszaj i dopraw.

Krok 3

Filety z halibuta namocz w marynacie i pozostaw na 3 godziny w lodówce.

Krok 4

Przed pieczeniem oczyść filety z marynaty i piecz przez 12 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety z halibuta I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Karkówka z grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej