Żurek śląski ekspresowy z dodatkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek śląski ekspresowy z dodatkami

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

3 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowac żurek według przepisu Knorr.

Krok 2

Dodajemy ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę. Na patelni przysmażamy polędwicę łososiową z indyka pokrojoną w plasterki. Dodajemy do zupy razem z bazyliową kostką Knorr oraz wyciśniętą limonką.

Krok 3

Wszystko mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej