Żurek śląski ekspresowy z dodatkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek śląski ekspresowy z dodatkami

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

3 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowac żurek według przepisu Knorr.

Krok 2

Dodajemy ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę. Na patelni przysmażamy polędwicę łososiową z indyka pokrojoną w plasterki. Dodajemy do zupy razem z bazyliową kostką Knorr oraz wyciśniętą limonką.

Krok 3

Wszystko mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej