
Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
3 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowac żurek według przepisu Knorr.
Krok 2
Dodajemy ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę. Na patelni przysmażamy polędwicę łososiową z indyka pokrojoną w plasterki. Dodajemy do zupy razem z bazyliową kostką Knorr oraz wyciśniętą limonką.
Krok 3
Wszystko mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej