Żurek śląski ekspresowy z dodatkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek śląski ekspresowy z dodatkami

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

3 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotowac żurek według przepisu Knorr.

Krok 2

Dodajemy ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę. Na patelni przysmażamy polędwicę łososiową z indyka pokrojoną w plasterki. Dodajemy do zupy razem z bazyliową kostką Knorr oraz wyciśniętą limonką.

Krok 3

Wszystko mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek śląski ekspresowy z dodatkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żurek w chlebie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej