Wielkanocny żurek na serwatce przepis – Zobacz na przepisy.pl

Wielkanocny żurek na serwatce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 ziaren

4 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

300 gramów

1 litr

500 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj maślankę wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj i razem podsmaż. Wędzonkę pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Boczek, wędzonkę, cebulę i czosnek dodaj do maślanki, wlej żurek i zagotuj.

Krok 4

Zabiel śmietaną. Podawaj z ziemniakami, jajkami i świąteczną kiełbasą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej