Wielkanocny żurek na serwatce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielkanocny żurek na serwatce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 ziaren

4 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

300 gramów

1 litr

500 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj maślankę wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj i razem podsmaż. Wędzonkę pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Boczek, wędzonkę, cebulę i czosnek dodaj do maślanki, wlej żurek i zagotuj.

Krok 4

Zabiel śmietaną. Podawaj z ziemniakami, jajkami i świąteczną kiełbasą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żeberka z miodem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej