Składniki
2 sztuki
5 ziaren
4 sztuki
4 łyżki
4 sztuki
300 gramów
1 litr
500 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj maślankę wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj i razem podsmaż. Wędzonkę pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Boczek, wędzonkę, cebulę i czosnek dodaj do maślanki, wlej żurek i zagotuj.
Krok 4
Zabiel śmietaną. Podawaj z ziemniakami, jajkami i świąteczną kiełbasą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej