Wielkanocny żurek na serwatce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wielkanocny żurek na serwatce

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 ziaren

4 sztuki

4 łyżki

4 sztuki

300 gramów

1 litr

500 gramów

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj maślankę wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj i razem podsmaż. Wędzonkę pokrój na małe kawałki.

Krok 3

Boczek, wędzonkę, cebulę i czosnek dodaj do maślanki, wlej żurek i zagotuj.

Krok 4

Zabiel śmietaną. Podawaj z ziemniakami, jajkami i świąteczną kiełbasą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wielkanocny żurek na serwatce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej