
Składniki
2 sztuki
5 ziaren
4 sztuki
4 łyżki
4 sztuki
300 gramów
1 litr
500 gramów
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj maślankę wraz z zielem angielskim i liściem laurowym.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj i razem podsmaż. Wędzonkę pokrój na małe kawałki.
Krok 3
Boczek, wędzonkę, cebulę i czosnek dodaj do maślanki, wlej żurek i zagotuj.
Krok 4
Zabiel śmietaną. Podawaj z ziemniakami, jajkami i świąteczną kiełbasą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej