
Składniki
2 szczypty
2 plastry
1 opakowanie
1 sztuka
25 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę kroimy w plastry, szynkę w kostkę, a z farszu na domową kiełbasę formujemy klopsiki. Zagotowujemy 250 ml wody, dodajemy mięsne składniki i gotujemy. Gdy klopsiki są gotowe przekładamy je do osobnej miseczki.

Krok 2
Opakowanie żurku ekspresowego Knorr mieszamy z 250 ml zimnej wody i wlewamy do garnka z kiełbasą i szynką, doprawiamy majerankiem i gotujemy wg opisu na opakowaniu.

Krok 3
Żurek rozlewamy do miseczek wraz z kiełbasą i szynką, dodajemy klopsiki, oraz połówki jajek. Dla chętnych podajemy z duszonymi kartoflami, podanymi na osobnym talerzu. .

Przepisy w Waszym wykonaniu
Żurek Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej