Żurek prawie ekspresowy

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

25 dekagramów

2 plastry

2 szczypty

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w plastry, szynkę w kostkę, a z farszu na domową kiełbasę formujemy klopsiki. Zagotowujemy 250 ml wody, dodajemy mięsne składniki i gotujemy. Gdy klopsiki są gotowe przekładamy je do osobnej miseczki.

Żurek prawie ekspresowy - Krok 1

Krok 2

Opakowanie żurku ekspresowego Knorr mieszamy z 250 ml zimnej wody i wlewamy do garnka z kiełbasą i szynką, doprawiamy majerankiem i gotujemy wg opisu na opakowaniu.

Żurek prawie ekspresowy - Krok 2

Krok 3

Żurek rozlewamy do miseczek wraz z kiełbasą i szynką, dodajemy klopsiki, oraz połówki jajek. Dla chętnych podajemy z duszonymi kartoflami, podanymi na osobnym talerzu. .

Żurek prawie ekspresowy - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej