Żurek prawie ekspresowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek prawie ekspresowy

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

2 plastry

1 opakowanie

1 sztuka

25 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę kroimy w plastry, szynkę w kostkę, a z farszu na domową kiełbasę formujemy klopsiki. Zagotowujemy 250 ml wody, dodajemy mięsne składniki i gotujemy. Gdy klopsiki są gotowe przekładamy je do osobnej miseczki.

Żurek prawie ekspresowy - Krok 1

Krok 2

Opakowanie żurku ekspresowego Knorr mieszamy z 250 ml zimnej wody i wlewamy do garnka z kiełbasą i szynką, doprawiamy majerankiem i gotujemy wg opisu na opakowaniu.

Żurek prawie ekspresowy - Krok 2

Krok 3

Żurek rozlewamy do miseczek wraz z kiełbasą i szynką, dodajemy klopsiki, oraz połówki jajek. Dla chętnych podajemy z duszonymi kartoflami, podanymi na osobnym talerzu. .

Żurek prawie ekspresowy - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek prawie ekspresowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żurek w chlebie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej