Żurek z pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Żurek z pulpecikami

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 litra

50 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

2 łyżki

2 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namaczamy suszone grzyby w gorącej wodzie. Odcedzamy i drobno siekamy. Mięso łączymy z jajkiem, posiekanym czosnkiem i łyżką bułki tartej. Doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu, dodajemy posiekane grzyby. Rękoma maczanymi w zimnej wodzie formujemy 6 niedużych pulpecików. Obtaczamy je w tartej bułce i obsmażamy na patelni na złoty kolor z każdej strony. Zagotowujemy wodę z pokrojonymi w słupki warzywami i wsypaną kaszą. Gotujemy aż warzywa zmiękną.

Krok 2

Następnie dodajemy pulpeciki i zawartość torebki Żurek. Gotujemy przez 5 minut i mieszamy. Gotową zupę podajemy z kulkami mięsnymi nadzianymi na długą wykałaczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej