Żurek z pulpecikami

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

50 gramów

1 sztuka

0.5 litra

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namaczamy suszone grzyby w gorącej wodzie. Odcedzamy i drobno siekamy. Mięso łączymy z jajkiem, posiekanym czosnkiem i łyżką bułki tartej. Doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu, dodajemy posiekane grzyby. Rękoma maczanymi w zimnej wodzie formujemy 6 niedużych pulpecików. Obtaczamy je w tartej bułce i obsmażamy na patelni na złoty kolor z każdej strony. Zagotowujemy wodę z pokrojonymi w słupki warzywami i wsypaną kaszą. Gotujemy aż warzywa zmiękną.

Krok 2

Następnie dodajemy pulpeciki i zawartość torebki Żurek. Gotujemy przez 5 minut i mieszamy. Gotową zupę podajemy z kulkami mięsnymi nadzianymi na długą wykałaczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej