Żurek z pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Żurek z pulpecikami

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

200 gramów

50 gramów

1 sztuka

0.5 litra

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namaczamy suszone grzyby w gorącej wodzie. Odcedzamy i drobno siekamy. Mięso łączymy z jajkiem, posiekanym czosnkiem i łyżką bułki tartej. Doprawiamy do smaku szczyptą soli i pieprzu, dodajemy posiekane grzyby. Rękoma maczanymi w zimnej wodzie formujemy 6 niedużych pulpecików. Obtaczamy je w tartej bułce i obsmażamy na patelni na złoty kolor z każdej strony. Zagotowujemy wodę z pokrojonymi w słupki warzywami i wsypaną kaszą. Gotujemy aż warzywa zmiękną.

Krok 2

Następnie dodajemy pulpeciki i zawartość torebki Żurek. Gotujemy przez 5 minut i mieszamy. Gotową zupę podajemy z kulkami mięsnymi nadzianymi na długą wykałaczkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Żurek z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej