PRZEPISY.PL
Żurek biały - autor: Edyta Kyzioł

Żurek biały

  • 90
  • 8
  • Łatwe
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • ząbek czosku6 szt
  • marchew3 szt
  • pietruszka1 szt
  • seler0.5 szt
  • majeranek - Majeranek Mini Kostka Knorr1 szt
  • pieprz – Pieprz kolorowy Mini kostka Knorr1 szt
  • lubczyk gałązka1 szt
  • ziele angielskie5 szt
  • Krok 1

    Do dużego garnka wkładamy kości wieprzowe, cebule pokrojone na ćwiartki, czosnek, marchew, pietruszkę, seler, lubczyk, dodajemy majeranek, pieprz, przyprawę Delikat, liście laurowe, ziela angielskie. Zalewamy to dużą ilością wody i gotujemy około 1,5 godziny.
  • Krok 2

    Po tym czasie dodajemy kiełbasę pokrojoną na mniejsze kawałki. Gotujemy ok. 15 minut. W szklance zimnej wody rozrabiamy żurek i barszcz i po dokładnym wymieszaniu wlewamy do gotującego się wywaru. Gotujemy jeszcze ok. 15 minut. Doprawiamy do smaku Delikatem w płynie. Następnie dodajemy śmietanę dokładnie mieszając. Żurek gotowy.
  • Krok 3

    Osobno gotujemy jajka i ziemniaki.
  • Krok 4

    Tak przygotowaną zupę podajemy z ziemniakami, jajkiem i kawałkiem kiełbasy. Smacznego

Więcej przepisów z tym produktem

Barszcz biały KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

101
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
743
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
78
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
20
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe