PRZEPISY.PL

Przygotujcie smakowity bulion rybny do pasztecików lub zupy rybnej.

Bulion rybny - autor: przepisy.pl

Bulion rybny

  • 60
  • 6
  • Średnie
  • 0
42
osoby dodały do Mniamlisty
42
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • seler0.5 szt
  • pietruszka1 pęczek
  • liść laurowy3 szt
  • ziele angielskie4 ziarna
  • pieprz4 ziarna
Bulion rybny – krok 1

Krok 1

Skrawki ryb oczyść i opłucz – usuń wszelkie skrzela oraz oczy. Warzywa oczyść, opłucz i pokrój na mniejsze kawałki.
Bulion rybny – krok 2

Krok 2

Ryby oraz warzywa włóż do garnka, zalej 1,5-2 litrami zimnej wody i zagotuj. Zmniejsz ogień, zbierz powstałe szumowiny, a następnie dodaj listek, ziele i pieprz.
Bulion rybny – krok 3

Krok 3

Bulion gotuj na małym ogniu około 45-60 minut. Po tym czasie usuń skrawki ryb oraz warzywa łyżką cedzakową, a pozostały wywar przecedź przez gęste sitko lub lnianą ściereczkę. Dopraw do smaku bulionetką Knorr. Tak przygotowany bulion możesz wykorzystać do przygotowania rybnej zupy lub sosów.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulionetka warzywna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

57
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe
132
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Średnie
252
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
141
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe