Klasyczna zupa jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna zupa jarzynowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

250 gramów

1 pęczek

1 litr

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku, na odrobinie oliwie obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki marchewki, selera, pietruszkę i ziemniaki.

Krok 2

Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

W międzyczasie dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora i obraną fasolkę. Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej