Klasyczna zupa jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna zupa jarzynowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

250 gramów

1 pęczek

1 litr

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku, na odrobinie oliwie obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki marchewki, selera, pietruszkę i ziemniaki.

Krok 2

Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

W międzyczasie dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora i obraną fasolkę. Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie. Smacznego!

Kuba

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej