Klasyczna zupa jarzynowa

Autor: Kuba Kuba

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

250 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku, na odrobinie oliwie obsmażamy obrane i pokrojone w kawałki marchewki, selera, pietruszkę i ziemniaki.

Krok 2

Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia, a następnie minimalizujemy ogień i gotujemy na wolnym ogniu około 30 minut. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

W międzyczasie dodajemy podzielonego na różyczki kalafiora i obraną fasolkę. Gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej