Prowansalska zupa jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prowansalska zupa jarzynowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
554 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

341 osób wydrukowało

Pobierz pdf

428 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę w dużym garnku lub rondlu. Wrzuć cebulę, czosnek oraz pora i smaż do momentu, kiedy cebula się zeszkli.

Krok 2

Dodaj pokrojonego selera i marchewkę, a następnie zalej wodą. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 3

Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, fasolkę z puszki oraz zioła prowansalskie i gotuj jeszcze przez chwilę. Przed podaniem możesz posypać zupę tartym parmezanem.

1

Opinie o przepisie

  • Jurek lossy

    Jurek lossy , 16.02.2019

    Do sprawdzenia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej