Prowansalska zupa jarzynowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prowansalska zupa jarzynowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

527 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

312 osób wydrukowało

Pobierz pdf

375 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozgrzej oliwę w dużym garnku lub rondlu. Wrzuć cebulę, czosnek oraz pora i smaż do momentu, kiedy cebula się zeszkli.

Krok 2

Dodaj pokrojonego selera i marchewkę, a następnie zalej wodą. Dodaj bulionetkę drobiową Knorr. Gotuj pod przykryciem przez 10 minut.

Krok 3

Na koniec dodaj koncentrat pomidorowy, fasolkę z puszki oraz zioła prowansalskie i gotuj jeszcze przez chwilę. Przed podaniem możesz posypać zupę tartym parmezanem.

1

Opinie o przepisie

  • Jurek lossy

    Jurek lossy , 16.02.2019

    Do sprawdzenia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prowansalska zupa jarzynowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej