PRZEPISY.PL

Zupa jarzynowa I

Autor: pasibrzuch
  • 60
  • 6
  • Średnie
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • ziemniaki150 g
  • seler150 g
  • marchew100 g
  • śmietana150 ml
  • kapusta włoska150 g
  • sól1 szczypta
  • mąka20 g
  • koncentrat pomidorowy50 g
  • kalafior150 g
  • wywar z mięsa1.5 l
  • fasola konserwowa 50 g
  • natka pietruszki i selera 3 łyżki
  • Krok 1

    Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój: marchew i seler w paski, a kapustę i ziemniaki w kostkę.
  • Krok 2

    Zalej wywarem i ugotuj.
  • Krok 3

    Kalafiora podziel na różyczki i dodaj w połowie gotowania. Pod koniec dorzuć przecier pomidorowy,
  • Krok 4

    Gdy warzywa będą miękkie połącz je z groszkiem, fasolką i śmietaną wymieszaną z mąką.
  • Krok 5

    Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

1
osoba dodała do Mniamlisty
90''
4
Średnie
6
osób dodało do Mniamlisty
45''
8
Średnie
38
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe
44
osoby dodały do Mniamlisty
90''
6
Łatwe