Zupa jarzynowa I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

100 gramów

150 mililitrów

150 gramów

1 szczypta

20 gramów

50 gramów

150 gramów

50 gramów

1.5 litra

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój: marchew i seler w paski, a kapustę i ziemniaki w kostkę.

Krok 2

Zalej wywarem i ugotuj.

Krok 3

Kalafiora podziel na różyczki i dodaj w połowie gotowania. Pod koniec dorzuć przecier pomidorowy,

Krok 4

Gdy warzywa będą miękkie połącz je z groszkiem, fasolką i śmietaną wymieszaną z mąką.

Krok 5

Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej