Zupa jarzynowa I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

100 gramów

150 mililitrów

150 gramów

1 szczypta

20 gramów

50 gramów

150 gramów

50 gramów

1.5 litra

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój: marchew i seler w paski, a kapustę i ziemniaki w kostkę.

Krok 2

Zalej wywarem i ugotuj.

Krok 3

Kalafiora podziel na różyczki i dodaj w połowie gotowania. Pod koniec dorzuć przecier pomidorowy,

Krok 4

Gdy warzywa będą miękkie połącz je z groszkiem, fasolką i śmietaną wymieszaną z mąką.

Krok 5

Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej