
Składniki
150 gramów
150 gramów
100 gramów
150 mililitrów
150 gramów
1 szczypta
20 gramów
50 gramów
150 gramów
50 gramów
1.5 litra
50 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój: marchew i seler w paski, a kapustę i ziemniaki w kostkę.
Krok 2
Zalej wywarem i ugotuj.
Krok 3
Kalafiora podziel na różyczki i dodaj w połowie gotowania. Pod koniec dorzuć przecier pomidorowy,
Krok 4
Gdy warzywa będą miękkie połącz je z groszkiem, fasolką i śmietaną wymieszaną z mąką.
Krok 5
Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej