Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa jarzynowa I

Zupa jarzynowa I

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Zupa jarzynowa I - składniki:

  • wywar z mięsa - 1.5 litrów
  • natka pietruszki i selera - 3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy - 50 gramów
  • mąka - 20 gramów
  • śmietana - 150 mililitrów
  • fasola konserwowa - 50 gramów
  • groszek konserwowy - 50 gramów
  • marchew - 100 gramów
  • kapusta włoska - 150 gramów
  • kalafior - 150 gramów
  • ziemniaki - 150 gramów
  • seler - 150 gramów
  • sól - 1 szczypta

Zupa jarzynowa I - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój: marchew i seler w paski, a kapustę i ziemniaki w kostkę.
  2. Zalej wywarem i ugotuj.
  3. Kalafiora podziel na różyczki i dodaj w połowie gotowania. Pod koniec dorzuć przecier pomidorowy,
  4. Gdy warzywa będą miękkie połącz je z groszkiem, fasolką i śmietaną wymieszaną z mąką.
  5. Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA JARZYNOWA I - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój: marchew i seler w paski, a kapustę i ziemniaki w kostkę.

2

Zalej wywarem i ugotuj.

3

Kalafiora podziel na różyczki i dodaj w połowie gotowania. Pod koniec dorzuć przecier pomidorowy,

4

Gdy warzywa będą miękkie połącz je z groszkiem, fasolką i śmietaną wymieszaną z mąką.

5

Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    CODZIENNIE INNE DANIE OBIADOWE? JAK NAJBARDZIEJ. PROSTE PRZEPISY NA ULUBIONE DANIA.

    Szybkie dania można przygotować także na bazie mięsa mielonego. Począwszy od znanych nam dos...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    DANIA TYPU STIR FRY. PYSZNY OBIAD W KILKA MINUT.

    Absolutnymi mistrzami krótkich czasów gotowania są dania z kurczaka z patelni. Także u nas p...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Szaszłyki pełne warzyw , Sałatka z tuńczykiem, Dania z makaronem, Surówka z buraka w lazurowym sosie, Kurczak pieczony w sosie czosnkowym, Pierś z kurczaka pieczona, Przepis z sos węgierski z plackami ziemniaczanymi, Przepis z tofu z warzywami, Szaszłyki z kurczaka na grilla , sałatka z cukinia -, Zapiekanka po rzymsku, Zapiekane żeberka z musztardą i rozmarynem, Gulasz, Piersi z kurczaka w cieście francuskim, Żur śląski „Rozwodnik”, Kotlet de volaille - VIDEO, Warzywa, Leczo z cukinii, Surówka z białej kapusty, Lody Malaga w pieczonym jabłku, Placuszki z cukinii, sałatka z ryżem bez mięsa, Potrawka z fasoli w sosie pomidorowym , kurczak z warzywami, Gyros z kurczakiem, Sałatka z wędzonym kurczakiem, Wytworny koktajl z awokado, Wielkanocna sałatka jajeczna z pieczarkami - VIDEO, Brokuły, schab pieczony z miodem, Pstrąg, Zupa jarzynowa, Kokardki w sosie pomidorowym z pietruszką, Przepis z chili przyprawa, Przepis z mini kostki knorr, Risotto, sos do pulpetów z mięsa mielonego i warzyw, Rogaliki z dżemem i budyniem , Zapiekanka po rzymsku, Sałatka z brokułów i gruszek w jogurcie, Przepis z obiad filet z indyka, Przepis z kuchnia polska biała kiełbasa, Przepis z sledzie w sosie, Rurki z boczkiem w pomidorach, Polędwica w cieście kruchym, Ryba, Sałatki z makaronem, Przepis z salatka z kapusta pekinska, Przepis z z wędzonym, Przekąski, danie z warzyw, obiad buraki, Karp, Quiche , Ryż słodko-ostry z mango i kokosem, Przepis z sos por, Grillowany pstrąg , Spaghetti Bolognese, Kaczka, czerwona kapusta konserwowa, mięsa po włosku, Papryki nadziewane cukinia i makaronem, zupa seler, Pizza Smak Lata