Dodaj do ksiązki kucharskiej Zupa jarzynowa I

Zupa jarzynowa I

Drukuj Pobierz PDF
60 minut 6 osób średnie Autor: pasibrzuch

Zupa jarzynowa I - składniki:

  • wywar z mięsa - 1.5 litrów
  • natka pietruszki i selera - 3 łyżki
  • koncentrat pomidorowy - 50 gramów
  • mąka - 20 gramów
  • śmietana - 150 mililitrów
  • fasola konserwowa - 50 gramów
  • groszek konserwowy - 50 gramów
  • marchew - 100 gramów
  • kapusta włoska - 150 gramów
  • kalafior - 150 gramów
  • ziemniaki - 150 gramów
  • seler - 150 gramów
  • sól - 1 szczypta

Zupa jarzynowa I - Sposób przygotowania:

  1. Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój: marchew i seler w paski, a kapustę i ziemniaki w kostkę.
  2. Zalej wywarem i ugotuj.
  3. Kalafiora podziel na różyczki i dodaj w połowie gotowania. Pod koniec dorzuć przecier pomidorowy,
  4. Gdy warzywa będą miękkie połącz je z groszkiem, fasolką i śmietaną wymieszaną z mąką.
  5. Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej

ZUPA JARZYNOWA I - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój: marchew i seler w paski, a kapustę i ziemniaki w kostkę.

2

Zalej wywarem i ugotuj.

3

Kalafiora podziel na różyczki i dodaj w połowie gotowania. Pod koniec dorzuć przecier pomidorowy,

4

Gdy warzywa będą miękkie połącz je z groszkiem, fasolką i śmietaną wymieszaną z mąką.

5

Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA JAGNIĘCINA

    Tak jak obiecałem dziś przedstawię mój przepis na jagnięcinę wielkanocną. Wielu z Was ma p...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ:

NAJCZĘŚCIEJ WYSZUKIWANE PRZEPISY

Faszerowane udka z kurczaka z sałatką - VIDEO, Shrekowy torcik, Kotlety, Bolognese w greckim stylu, Przepis z po prostu gotuj, Przystawka z brokuł po indyjsku, Zupa grochowa, Sałatki z makaronem, Zapiekanka makaronowa w sosie śmietanowo-grzybowym , Żeberka, Spaghetti Bolognese extra ziołowe, Chrupiące, czekoladowe kulki, Barszcz biały chrzanowy , Pieczeń, Placek po zbójnicku wersja 1, Przepis z smażone warzywa z kurczakiem, Sos musztardowy, pieczen ze schabu, Kotlet de volaille - VIDEO, Zapiekanka Gyros , Pasztet, Przepis z biale wino, Grissini cebulowe z makiem, zielona cukinia, Sałatka z łososiem, Lekka zupa pomidorowa, Sałatka z kapusty pekińskiej , Klopsik z pietruszką, Przepis z sos do pulpetów, jogurt na ostro, Przepis z sos do zapiekanki makaronowej, gulasz z szynki, Przepis z deser galaretka, Szybki obiad, przepis na sos spaghetti z pomidorów, Sałatka Gyros, Kasza, Śledź z jabłkiem i malinami, Szarlotka tradycyjna, Karp w galarecie, Lekka sałatka z brokułem , Pasta ze słonecznika, Kurczak tajski z bazylią, Cannelloni serowe ze szpinakiem, Neapolitańskie spaghetti z pomidorami i szpinakiem, Ryba po grecku, Papryka, pierogi ze szpinakiem przepis, sałatka z selera naciowego i ryżu, ziemniaki z czosnkiem, Placki po węgiersku, Bobotie czyli afrykańska zapiekanka , Przepis z przepisy zu, Przepis z łatwe przepisy na obiady, Owocowe grzaneczki (tapasy), Nadziewane awokado, Przepis z Bulion z oliwą z oliwek z ziołami, Zupa cebulowa, na miodzie, Grillowany kurczak w pięciu smakach, Przepis z kurczak w oliwie, porcja rosołowa z kurczaka, Tłusty czwartek, Sałatka z kurczakiem i ananasem - VIDEO