Zupa jarzynowa I przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa I

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

150 gramów

100 gramów

150 mililitrów

150 gramów

1 szczypta

20 gramów

50 gramów

150 gramów

50 gramów

1.5 litra

50 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, opłucz i pokrój: marchew i seler w paski, a kapustę i ziemniaki w kostkę.

Krok 2

Zalej wywarem i ugotuj.

Krok 3

Kalafiora podziel na różyczki i dodaj w połowie gotowania. Pod koniec dorzuć przecier pomidorowy,

Krok 4

Gdy warzywa będą miękkie połącz je z groszkiem, fasolką i śmietaną wymieszaną z mąką.

Krok 5

Dopraw do smaku. Posyp zieloną pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa I - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kanapka wrap z warzywami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej