Zupa jarzynowa z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jarzynowa z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

49

1487 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

767 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1257 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.6 litra

2 sztuki

8 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

10 dekagramów

15 dekagramów

20 dekagramów

4 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Warzywa obierz i pokrój w kostkę, podsmaż lekko na maśle i zalej wywarem. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Zupa jarzynowa z papryką  - Krok 1

Krok 2

Pokrój paprykę w kostkę. Wrzuć do zupy groszek konserwowy i paprykę.

Zupa jarzynowa z papryką  - Krok 2

Krok 3

Dodaj ketchup. Dopraw pieprzem, curry, tymiankiem i majerankiem. Gotuj 10 minut. Zupę jarzynową z papryką podaj posypaną natką pietruszki zaraz po przygotowaniu.

Zupa jarzynowa z papryką  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

13

Opinie o przepisie

  • Monika Arek

    Monika Arek , 04.03.2019

    Ugotowałam na wołowinie. Pominęłam z przepisu groszek bo mój mąż nie lubi. Wyszło pyyysznie :-) Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Arek

    Monika Arek , 04.03.2019

    Ugotowałam na wołowinie. Pominęłam z przepisu groszek bo mój mąż nie lubi. Wyszło pyyysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Gölz

    Monika Gölz , 26.10.2017

    swierza, smaczna zupa na szybko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 15.10.2015

    My też lubimy paprykę. Świetnie się sprawdza na jesienną aurę. Polecamy też przepisy na inne dania z papryką https://www.przepisy.pl/przepisy/szukaj/papryka/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksandra Barbara

    Aleksandra Barbara , 15.10.2015

    Uwielbiam jarzynowe, ja gotuję na wołowinie, mięsko kroję na małe kawałki, a na koniec robię kluseczki, jest pyszna, pożywna i nazywa się bogracz.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Kowalska

    Barbara Kowalska , 15.10.2015

    wszystko z papryka jest aromatyczne i pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Golis

    Alicja Golis , 15.10.2015

    A ja dziś robię zupę krem z dyni.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Wojdyło

    Sylwia Wojdyło , 15.10.2015

    Łukasz taką chcę :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Kuligowska

    Jolanta Kuligowska , 15.10.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Endriu Czaplarski

    Endriu Czaplarski , 15.10.2015

    Omel i Dziniu, do raportu karnego. Przez was jestem głodny.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Jasińska

    Elżbieta Jasińska , 15.10.2015

    Napewno pyszna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aga Gośka Wybraniec

    Aga Gośka Wybraniec , 15.10.2015

    Slawku ugotujesz mi?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Koczy

    Maria Koczy , 15.10.2015

    <3

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jarzynowa z papryką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa jarzynowa z papryką Zupa jarzynowa z papryką

Zupy są uwielbiane przez Polaków. Stanowią stały element menu w każdym domu. Pomysłów na ich przygotowanie są więc setki. Koniecznie spróbuj też zupy jarzynowej z papryką. Nawiązująca smakiem do kuchni meksykańskiej zupa jest treściwa i z powodzeniem zaspokoi apetyt nawet największego głodomora. Idealna tak samo latem, jak i zima. Zawsze wtedy, kiedy macie ochotę na coś pysznego. Zupa warzywna z hojnym dodatkiem papryki konserwowej zrobisz niezwykle szybko. Podstawą do jej przygotowania jest oczywiście bulion, który ugotujesz od podstaw sama bądź z pomocą kostki rosołowej Knorr. Do świeżych warzyw dodaj też strączkowe warzywa z puszki, na przykład kukurydzę i groszek. Aby potrawa miała jeszcze bardziej pomidorowy smak, dodaj nieco keczupu. Jeśli lubisz, posyp zupę pietruszką. Możesz podać ją ze świeżą bułką pszenną, bagietką lub tostem.