
Składniki
1.6 litra
2 sztuki
8 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
10 dekagramów
15 dekagramów
20 dekagramów
4 łyżki
1 szczypta
0.5 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj wywar z wody i kostek Bulionu na włoszczyźnie Knorr. Warzywa obierz i pokrój w kostkę, podsmaż lekko na maśle i zalej wywarem. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 2
Pokrój paprykę w kostkę. Wrzuć do zupy groszek konserwowy i paprykę.

Krok 3
Dodaj ketchup. Dopraw pieprzem, curry, tymiankiem i majerankiem. Gotuj 10 minut. Zupę jarzynową z papryką podaj posypaną natką pietruszki zaraz po przygotowaniu.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa jarzynowa z papryką
Zupy są uwielbiane przez Polaków. Stanowią stały element menu w każdym domu. Pomysłów na ich przygotowanie są więc setki. Koniecznie spróbuj też zupy jarzynowej z papryką. Nawiązująca smakiem do kuchni meksykańskiej zupa jest treściwa i z powodzeniem zaspokoi apetyt nawet największego głodomora. Idealna tak samo latem, jak i zima. Zawsze wtedy, kiedy macie ochotę na coś pysznego. Zupa warzywna z hojnym dodatkiem papryki konserwowej zrobisz niezwykle szybko. Podstawą do jej przygotowania jest oczywiście bulion, który ugotujesz od podstaw sama bądź z pomocą kostki rosołowej Knorr. Do świeżych warzyw dodaj też strączkowe warzywa z puszki, na przykład kukurydzę i groszek. Aby potrawa miała jeszcze bardziej pomidorowy smak, dodaj nieco keczupu. Jeśli lubisz, posyp zupę pietruszką. Możesz podać ją ze świeżą bułką pszenną, bagietką lub tostem.



































