Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami
NOWY PRZEPIS
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
10 gramów
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie warzywa umyj, obierz i rozdrobnij. W dużym garnku podsmaż warzywa z wyjątkiem marchewki.
Krok 2
Zalej wodą w objętości trzy razy większej niż warzywa w garnku. Zagotuj, wsyp ryż i gotuj powoli ok 10-12 minut. Dopraw do smaku.
Krok 3
Teraz zmiksuj zupę na krem i przelej przez sito. Wsyp marchewkę.
Krok 4
Unforgettaballs The Vegetarian Butcher oraz makaron ugotuj zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Dodaj do zupy, całość zagotuj razem, skrop oliwą i podawaj.

Dobra rada:
Smak zupy możesz dodatkowo wzmocnić jeśli dodać dwa, trzy suszone grzyby. Warzywa zamiast zalewać wodą możesz zalać wcześniej przygotowanym bulionem warzywnym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami
Tradycyjne polskie święta kojarzone są przede wszystkim z mięsnymi lub rybnymi daniami. To prawdziwe wyzwanie dla osób, które na co dzień gustują w kuchni roślinnej. Jednak ugotowanie zupy w wersji wege wcale nie musi być ani trudne, ani skomplikowane. Sprawdźcie nasz przepis na świąteczną zupę z wegetariańskimi pulpecikami, która doskonale wkomponuje się w bożonarodzeniowe czy wielkanocne menu. Z przygotowaniem dania poradzi sobie każdy – wystarczy kilka podstawowych składników i niecałe pół godziny czasu. Smacznego!
Dla kogo?
Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami to propozycja dla tych z was, którzy szukają ciekawej roślinnej alternatywy dla klasycznych dań świątecznych. Zupa skradnie kulinarne serca także miłośników mięsa, stanowiąc świetne urozmaicenie nie tylko świątecznego menu.
Na jaką okazję?
Jak sama nazwa wskazuje – przede wszystkim na święta. Ale nie jest to jedyna okazja, gdy ta zupa może znaleźć się na waszym stole. Doskonale wpisuje się bowiem w codzienny jadłospis obiadowy.
Czy wiesz, że?
Do zupy polecamy makaron muszelki, ale pamiętaj, że masz spory wybór w tym zakresie. Makarony to ogromne bogactwo kształtów, wielkości i różnorodnych smaków. Na świecie występuje ponad 300 odmian pasty!
Dla urozmaicenia:
Smak świątecznej zupy świetnie wzbogacą suszone grzyby. Ponadto zamiast wody możesz użyć wcześniej przygotowanego bulionu warzywnego.