Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 gramów

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie warzywa umyj, obierz i rozdrobnij. W dużym garnku podsmaż warzywa z wyjątkiem marchewki.

Krok 2

Zalej wodą w objętości trzy razy większej niż warzywa w garnku. Zagotuj, wsyp ryż i gotuj powoli ok 10-12 minut. Dopraw do smaku.

Krok 3

Teraz zmiksuj zupę na krem i przelej przez sito. Wsyp marchewkę.

Krok 4

Unforgettaballs The Vegetarian Butcher oraz makaron ugotuj zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Dodaj do zupy, całość zagotuj razem, skrop oliwą i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Smak zupy możesz dodatkowo wzmocnić jeśli dodać dwa, trzy suszone grzyby. Warzywa zamiast zalewać wodą możesz zalać wcześniej  przygotowanym bulionem warzywnym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikamiŚwiąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami

Tradycyjne polskie święta kojarzone są przede wszystkim z mięsnymi lub rybnymi daniami. To prawdziwe wyzwanie dla osób, które na co dzień gustują w kuchni roślinnej. Jednak ugotowanie zupy w wersji wege wcale nie musi być ani trudne, ani skomplikowane. Sprawdźcie nasz przepis na świąteczną zupę z wegetariańskimi pulpecikami, która doskonale wkomponuje się w bożonarodzeniowe czy wielkanocne menu. Z przygotowaniem dania poradzi sobie każdy – wystarczy kilka podstawowych składników i niecałe pół godziny czasu. Smacznego!

 Dla kogo?

Świąteczna zupa z wegetariańskimi pulpecikami to propozycja dla tych z was, którzy szukają ciekawej roślinnej alternatywy dla klasycznych dań świątecznych. Zupa skradnie kulinarne serca także miłośników mięsa, stanowiąc świetne urozmaicenie nie tylko świątecznego menu.

Na jaką okazję?

Jak sama nazwa wskazuje – przede wszystkim na święta. Ale nie jest to jedyna okazja, gdy ta zupa może znaleźć się na waszym stole. Doskonale wpisuje się bowiem w codzienny jadłospis obiadowy.

Czy wiesz, że?

Do zupy polecamy makaron muszelki, ale pamiętaj, że masz spory wybór w tym zakresie. Makarony to ogromne bogactwo kształtów, wielkości i różnorodnych smaków. Na świecie występuje ponad 300 odmian pasty!

Dla urozmaicenia:

Smak świątecznej zupy świetnie wzbogacą suszone grzyby. Ponadto zamiast wody możesz użyć wcześniej przygotowanego bulionu warzywnego.