
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
4 ziarna
1.5 litra
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion wlej do garnka, dodaj listki oraz ziele. Następnie włóż do niego umyte i oczyszczone golonki. Gotuj je do miękkości na wolnym ogniu.

Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z piwem. Dodaj miód oraz musztardę.

Krok 3
Ugotowane, osuszone golonki posmaruj przygotowaną marynatą i włóż do woreczka.

Krok 4
Cebulę pokrój w piórka i wsyp do woreczka z mięsem. Zepnij go spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 190 °C piekarnika na 25 minut. Kilka minut przed końcem rozetnij ostrożnie torebkę i zapiecz golonki.

Krok 5
Po upieczeniu wyjmij mięso z woreczka, a powstały sos oraz cebulę przetrzyj przez sito i dopraw do smaku. Upieczone golonki podawaj z ziemniaczanym purée polane piwnym sosem

Przepisy w Waszym wykonaniu
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej