Aromatyczna golonka w ciemnym piwie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

436 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

153 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

200 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

4 ziarna

1.5 litra

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion wlej do garnka, dodaj listki oraz ziele. Następnie włóż do niego umyte i oczyszczone golonki. Gotuj je do miękkości na wolnym ogniu.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z piwem. Dodaj miód oraz musztardę.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 2

Krok 3

Ugotowane, osuszone golonki posmaruj przygotowaną marynatą i włóż do woreczka.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 3

Krok 4

Cebulę pokrój w piórka i wsyp do woreczka z mięsem. Zepnij go spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 190 °C piekarnika na 25 minut. Kilka minut przed końcem rozetnij ostrożnie torebkę i zapiecz golonki.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 4

Krok 5

Po upieczeniu wyjmij mięso z woreczka, a powstały sos oraz cebulę przetrzyj przez sito i dopraw do smaku. Upieczone golonki podawaj z ziemniaczanym purée polane piwnym sosem

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej