
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
4 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
4 ziarna
1.5 litra
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion wlej do garnka, dodaj listki oraz ziele. Następnie włóż do niego umyte i oczyszczone golonki. Gotuj je do miękkości na wolnym ogniu.
Krok 2
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z piwem. Dodaj miód oraz musztardę.
Krok 3
Ugotowane, osuszone golonki posmaruj przygotowaną marynatą i włóż do woreczka.
Krok 4
Cebulę pokrój w piórka i wsyp do woreczka z mięsem. Zepnij go spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 190 °C piekarnika na 25 minut. Kilka minut przed końcem rozetnij ostrożnie torebkę i zapiecz golonki.
Krok 5
Po upieczeniu wyjmij mięso z woreczka, a powstały sos oraz cebulę przetrzyj przez sito i dopraw do smaku. Upieczone golonki podawaj z ziemniaczanym purée polane piwnym sosem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do wieprzowiny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej