Aromatyczna golonka w ciemnym piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
466 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

263 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

4 ziarna

1.5 litra

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion wlej do garnka, dodaj listki oraz ziele. Następnie włóż do niego umyte i oczyszczone golonki. Gotuj je do miękkości na wolnym ogniu.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z piwem. Dodaj miód oraz musztardę.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 2

Krok 3

Ugotowane, osuszone golonki posmaruj przygotowaną marynatą i włóż do woreczka.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 3

Krok 4

Cebulę pokrój w piórka i wsyp do woreczka z mięsem. Zepnij go spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 190 °C piekarnika na 25 minut. Kilka minut przed końcem rozetnij ostrożnie torebkę i zapiecz golonki.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 4

Krok 5

Po upieczeniu wyjmij mięso z woreczka, a powstały sos oraz cebulę przetrzyj przez sito i dopraw do smaku. Upieczone golonki podawaj z ziemniaczanym purée polane piwnym sosem

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Udka w papryce
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna golonka w ciemnym piwieAromatyczna golonka w ciemnym piwie

Bulion wlej do garnka, dodaj listki oraz ziele. Następnie włóż do niego umyte i oczyszczone golonki. Gotuj je do miękkości na wolnym ogniu.