Aromatyczna golonka w ciemnym piwie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
466 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

183 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

260 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

4 ziarna

1.5 litra

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion wlej do garnka, dodaj listki oraz ziele. Następnie włóż do niego umyte i oczyszczone golonki. Gotuj je do miękkości na wolnym ogniu.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z piwem. Dodaj miód oraz musztardę.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 2

Krok 3

Ugotowane, osuszone golonki posmaruj przygotowaną marynatą i włóż do woreczka.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 3

Krok 4

Cebulę pokrój w piórka i wsyp do woreczka z mięsem. Zepnij go spinką, nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 190 °C piekarnika na 25 minut. Kilka minut przed końcem rozetnij ostrożnie torebkę i zapiecz golonki.

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 4

Krok 5

Po upieczeniu wyjmij mięso z woreczka, a powstały sos oraz cebulę przetrzyj przez sito i dopraw do smaku. Upieczone golonki podawaj z ziemniaczanym purée polane piwnym sosem

Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna golonka w ciemnym piwie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna golonka w ciemnym piwieAromatyczna golonka w ciemnym piwie

Bulion wlej do garnka, dodaj listki oraz ziele. Następnie włóż do niego umyte i oczyszczone golonki. Gotuj je do miękkości na wolnym ogniu.