Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
93 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

4 łyżki

3 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

4 ziarna

200 mililitrów

100 mililitrów

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi natnij wzdłuż w taki sposób, aby w każdej z nich powstała kieszeń.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z musztardą, posiekanym czosnkiem oraz oliwą, a następnie posmaruj osuszone piersi.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 2

Krok 3

Tostowe pieczywo posiekaj drobno, a następnie wymieszaj z pokruszonymi serem i orzechami. Dodaj margarynę i dokładnie wymieszaj.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 3

Krok 4

Przygotowanym farszem napełnij piersi i zepnij wykałaczką. Nafaszerowane mięso włóż do woreczka.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 4

Krok 5

Obranego selera oraz cebulę pokrój w drobne kawałki i wsyp wraz z liściem oraz zielem do woreczka z mięsem. Wlej wino.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 5

Krok 6

Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Po tym czasie mięso wyjmij z torebki, a pozostałe warzywa oraz sos przetrzyj przez sito i dodaj bulion. Całość zagotuj i dopraw do smaku.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 6

Krok 7

Kurczaki zapiecz jeszcze chwilę w piekarniku, aby skórka stała się chrupiąca. Podawaj je z sosem oraz chrupiącą sałatą i pieczonymi ziemniakami.

Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - Krok 7
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Charczo
czas przygotowania
110 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowymChrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym

Piersi natnij wzdłuż w taki sposób, aby w każdej z nich powstała kieszeń.