Chrupiący kurczak z selerem i serem pleśniowym
łatwe
90 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
4 łyżki
3 sztuki
1 sztuka
50 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
4 ziarna
200 mililitrów
100 mililitrów
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi natnij wzdłuż w taki sposób, aby w każdej z nich powstała kieszeń.

Krok 2
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z musztardą, posiekanym czosnkiem oraz oliwą, a następnie posmaruj osuszone piersi.

Krok 3
Tostowe pieczywo posiekaj drobno, a następnie wymieszaj z pokruszonymi serem i orzechami. Dodaj margarynę i dokładnie wymieszaj.

Krok 4
Przygotowanym farszem napełnij piersi i zepnij wykałaczką. Nafaszerowane mięso włóż do woreczka.

Krok 5
Obranego selera oraz cebulę pokrój w drobne kawałki i wsyp wraz z liściem oraz zielem do woreczka z mięsem. Wlej wino.

Krok 6
Woreczek zepnij spinką i włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 25 minut. Po tym czasie mięso wyjmij z torebki, a pozostałe warzywa oraz sos przetrzyj przez sito i dodaj bulion. Całość zagotuj i dopraw do smaku.

Krok 7
Kurczaki zapiecz jeszcze chwilę w piekarniku, aby skórka stała się chrupiąca. Podawaj je z sosem oraz chrupiącą sałatą i pieczonymi ziemniakami.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej