Kurczak nadziewany makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak nadziewany makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

20 dekagramów

1 łyżeczka

1 pęczek

50 gramów

0.5 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naturalną przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z olejem. Zioła posiekaj.

Kurczak nadziewany makaronem - Krok 1

Krok 2

Kurczaka natrzyj dokładnie marynatą i odstaw na 30 minut do lodówki.

Kurczak nadziewany makaronem - Krok 2

Krok 3

Na pozostałym oleju zeszklij pokrojoną cebulę i czosnek, dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez 5 minut.

Kurczak nadziewany makaronem - Krok 3

Krok 4

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Przestudzony makaron wymieszaj z pieczarkami, cebulą i ziołami.

Kurczak nadziewany makaronem - Krok 4

Krok 5

Zamarynowanego kurczaka nadziej farszem, zepnij wykałaczkami otwór (lub zaszyj go dratwą). Włóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem. Wlej szklankę wody. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz 80 minut, polewając co jakiś czas sosem powstającym w czasie pieczenia.

Kurczak nadziewany makaronem - Krok 5

Krok 6

Wyjmij kurczaka, sos powstały w czasie pieczenia przelej do rondelka, dodaj śmietanę i zagęść zasmażką przygotowaną z masła i mąki.

Kurczak nadziewany makaronem - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak nadziewany makaronemKurczak nadziewany makaronem

Naturalną przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z olejem. Zioła posiekaj.