Kurczak nadziewany makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak nadziewany makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

heart
108 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

20 dekagramów

1 łyżeczka

1 pęczek

50 gramów

0.5 szklanki

4 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Naturalną przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z olejem. Zioła posiekaj.

Kurczak nadziewany makaronem - Krok 1

Krok 2

Kurczaka natrzyj dokładnie marynatą i odstaw na 30 minut do lodówki.

Kurczak nadziewany makaronem - Krok 2

Krok 3

Na pozostałym oleju zeszklij pokrojoną cebulę i czosnek, dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez 5 minut.

Kurczak nadziewany makaronem - Krok 3

Krok 4

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Przestudzony makaron wymieszaj z pieczarkami, cebulą i ziołami.

Kurczak nadziewany makaronem - Krok 4

Krok 5

Zamarynowanego kurczaka nadziej farszem, zepnij wykałaczkami otwór (lub zaszyj go dratwą). Włóż do żaroodpornego naczynia posmarowanego masłem. Wlej szklankę wody. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz 80 minut, polewając co jakiś czas sosem powstającym w czasie pieczenia.

Kurczak nadziewany makaronem - Krok 5

Krok 6

Wyjmij kurczaka, sos powstały w czasie pieczenia przelej do rondelka, dodaj śmietanę i zagęść zasmażką przygotowaną z masła i mąki.

Kurczak nadziewany makaronem - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak nadziewany makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak nadziewany makaronemKurczak nadziewany makaronem

Naturalną przyprawę do kurczaka Knorr wymieszaj z olejem. Zioła posiekaj.