
Składniki
3 sztuki
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
50 mililitrów
3 łyżki
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w cienkie paski i razem z pokrojoną w piórka cebulą przesmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Cukinię oraz paprykę pokrój w mniejsze kawałki. Dodaj na patelnię z mięsem i smaż razem.
Krok 3
Następnie dodaj pastę curry i wymieszaj, wciąż smażąc.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z wodą oraz śmietaną i wlej na patelnię. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 8-10 minut. Pod koniec wsyp pokrojoną kolendrę. Gotowe danie podawaj z makaronem lub ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zielone curry z kurczakiem
Curry to nie tylko nazwa przyprawy, ale także pochodzącego z kuchni indyjskiej dania z różnych warzyw, a czasem także mięsa, podawanego najczęściej z ryżem. Tym, co wyróżnia curry jest wyrazisty smak i zapach uzyskany dzięki odpowiedniej kompozycji przypraw. Dzięki temu przepisowi poznasz sposób na przygotowanie wyśmienitego zielonego curry z kurczakiem. Do tej potrawy będziesz potrzebować filetu z piersi kurczaka, pokrojonego w cienkie paski. Podsmaż go na rozgrzanej oliwie z oliwek razem z posiekaną w piórka cebulą. Curry można przygotować niemal ze wszystkich warzyw, ale w tej wersji wykorzystasz cukinię i czerwoną paprykę. Pokrój je na kawałki i dodaj do mięsa na patelni. Kluczowym składnikiem tej potrawy, dzięki któremu nabiera ona intensywnego smaku, jest zielona pasta curry. Na koniec wlej na patelnię słodką śmietankę i wymieszaj, aby całość pokryła się kremowym sosem. Do przyprawienia i dekoracji użyj posiekanej świeżej kolendry. Curry serwuj na ciepło z ugotowanym ryżem, np. jaśminowym. Sprawdź, jak smakuje zielone curry z kurczakiem.


































