
Składniki
300 gramów
200 mililitrów
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
200 gramów
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj pak choi. Oddzielnie pokrój łodyżki i listki w paski. Oczyść paprykę oraz grzyby i również pokrój w paski.
Krok 2
W rondlu smaż łodyżki, paprykę oraz boczniaki. Na końcu dodaj listki pak choi oraz Curry Knorr i smaż jeszcze 1 minutę. Odstaw całość na bok.
Krok 3
Do tego samego rondla wlej mleko kokosowe oraz 250ml wody. Dodaj kostkę Knorr. Dokładnie wymieszaj i gotuj całość 5 minut.
Krok 4
Ananas odcedź z puszki i pokrój w kostkę. Wraz z wszystkimi warzywami dodaj do zupy. Zagotuj całość i podawaj posypane ziarnami sezamu.

Dobra rada:
Zupę podawaj z mieszanką białego i czarnego ryżu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Curry z Pak choi
Curry to nie tylko znana przyprawa, ale przede wszystkim danie kuchni indyjskiej, które łączy w sobie wiele składników. Aromat zawdzięcza egzotycznym dodatkom, które dziś możecie kupić w każdym niemal sklepie. Jeśli lubicie orientalną kuchnię, zapach egzotyki i wyjątkowy smak, na Waszym stole nie może zabraknąć curry z pak choi, czyli chińską kapustą. Połączenie z napojem kokosowym gwarantuje aksamitną konsystencję i niepowtarzalny aromat, który spełni oczekiwania nawet największych smakoszy.
Dla kogo?
Curry z pak choi to danie, które przypadnie do gustu każdemu zwolennikowi orientalnej kuchni.
Na jaką okazję?
Potrawa sprawdzi się idealnie jako lunch, kolacja, a także egzotyczny element menu imprezowego.
Czy wiesz, że?
Pak choi smakiem przypomina sałatę, choć jest bardziej chrupka. Jest jednym z najpopularniejszych dań w Chinach. Głąby możecie jeść surowe, jednak najlepiej smakują zblanszowane, podsmażone lub zrobione na parze.
Dla urozmaicenia:
Do pak choi przygotuj mieszankę białego i czarnego ryżu. Idealnie komponuje się z egzotycznym smakiem curry.