Curry z Pak choi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Curry z Pak choi

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
105 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

200 mililitrów

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

200 gramów

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj pak choi. Oddzielnie pokrój łodyżki i listki w paski. Oczyść paprykę oraz grzyby i również pokrój w paski.

Krok 2

W rondlu smaż łodyżki, paprykę oraz boczniaki. Na końcu dodaj listki pak choi oraz Curry Knorr i smaż jeszcze 1 minutę. Odstaw całość na bok.

Krok 3

Do tego samego rondla wlej mleko kokosowe oraz 250ml wody. Dodaj kostkę Knorr. Dokładnie wymieszaj i gotuj całość 5 minut.

Krok 4

Ananas odcedź z puszki i pokrój w kostkę. Wraz z wszystkimi warzywami dodaj do zupy. Zagotuj całość i podawaj posypane ziarnami sezamu.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zupę podawaj z mieszanką białego i czarnego ryżu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Curry z Pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Curry z Pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Curry z Pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Curry z Pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Curry z Pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Curry z Pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Curry z Pak choi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Curry z Pak choi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Curry z Pak choiCurry z Pak choi

Curry to nie tylko znana przyprawa, ale przede wszystkim danie kuchni indyjskiej, które łączy w sobie wiele składników. Aromat zawdzięcza egzotycznym dodatkom, które dziś możecie kupić w każdym niemal sklepie. Jeśli lubicie orientalną kuchnię, zapach egzotyki i wyjątkowy smak, na Waszym stole nie może zabraknąć curry z pak choi, czyli chińską kapustą. Połączenie z napojem kokosowym gwarantuje aksamitną konsystencję i niepowtarzalny aromat, który spełni oczekiwania nawet największych smakoszy.

Dla kogo?

Curry z pak choi to danie, które przypadnie do gustu każdemu zwolennikowi orientalnej kuchni.

Na jaką okazję?

Potrawa sprawdzi się idealnie jako lunch, kolacja, a także egzotyczny element menu imprezowego.

Czy wiesz, że?

Pak choi smakiem przypomina sałatę, choć jest bardziej chrupka. Jest jednym z najpopularniejszych dań w Chinach. Głąby możecie jeść surowe, jednak najlepiej smakują zblanszowane, podsmażone lub zrobione na parze.

Dla urozmaicenia:

Do pak choi przygotuj mieszankę białego i czarnego ryżu. Idealnie komponuje się z egzotycznym smakiem curry.