
Składniki
3 litry
1 łyżka
1 łyżka
1.5 kilograma
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do garnka wlej 3 litry wody, dodaj marchew w całości oraz udko z indyka. Gotuj do czasu, gdy składniki będą miękkie.
Krok 2
Usuń kości z indyka i mięso włóż ponownie do gotującej się marchewki.
Krok 3
Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zdejmij z ognia z ognia.
Krok 4
Zasmażkę dodaj do zupy, dobrze wymieszaj. Marchew rozdrobnij blenderem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej