Marchewkowa zupa krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewkowa zupa krem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 litry

1 łyżka

1 łyżka

1.5 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 3 litry wody, dodaj marchew w całości oraz udko z indyka. Gotuj do czasu, gdy składniki będą miękkie.

Krok 2

Usuń kości z indyka i mięso włóż ponownie do gotującej się marchewki.

Krok 3

Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zdejmij z ognia z ognia.

Krok 4

Zasmażkę dodaj do zupy, dobrze wymieszaj. Marchew rozdrobnij blenderem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej