Marchewkowa zupa krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewkowa zupa krem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 litry

1 łyżka

1 łyżka

1.5 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 3 litry wody, dodaj marchew w całości oraz udko z indyka. Gotuj do czasu, gdy składniki będą miękkie.

Krok 2

Usuń kości z indyka i mięso włóż ponownie do gotującej się marchewki.

Krok 3

Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zdejmij z ognia z ognia.

Krok 4

Zasmażkę dodaj do zupy, dobrze wymieszaj. Marchew rozdrobnij blenderem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej