Marchewkowa zupa krem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marchewkowa zupa krem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 litry

1 łyżka

1 łyżka

1.5 kilograma

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlej 3 litry wody, dodaj marchew w całości oraz udko z indyka. Gotuj do czasu, gdy składniki będą miękkie.

Krok 2

Usuń kości z indyka i mięso włóż ponownie do gotującej się marchewki.

Krok 3

Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę i zdejmij z ognia z ognia.

Krok 4

Zasmażkę dodaj do zupy, dobrze wymieszaj. Marchew rozdrobnij blenderem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marchewkowa zupa krem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej