
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj wywar z kostki Rosół z kury Knorr.
Krok 2
Dodaj brokuły i dalej gotuj.
Krok 3
Ugotowane brokuły przetrzyj, dodaj do wywaru, dopraw przyprawami i śmietaną. Podawaj z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej