Zupa krem z kukurydzy z chipsami nachos
łatwe
979 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
50 mililitrów
10 sztuk
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na margarynie. Kukurydzę odsącz i wsyp do garnka.

Krok 2
Wlej 600 ml wody i zagotuj. Następnie dodaj kostkę Knorr, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 3
Zupę zmiksuj na gładko, aby całkowicie pozbyć się grudek. Podawaj z chipsami nachos.


Dobra rada:
Aby zupa była idealnie gładka i bez grudek, przetrzyj ją przez sito. Gdy wlejesz zupę do talerza, możesz narysować za pomocą jogurtu wzorki na zupie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej