Zupa krem z kukurydzy z chipsami nachos
łatwe
947 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
50 mililitrów
10 sztuk
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij w garnku na margarynie. Kukurydzę odsącz i wsyp do garnka.

Krok 2
Wlej 600 ml wody i zagotuj. Następnie dodaj kostkę Knorr, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut.

Krok 3
Zupę zmiksuj na gładko, aby całkowicie pozbyć się grudek. Podawaj z chipsami nachos.


Dobra rada:
Aby zupa była idealnie gładka i bez grudek, przetrzyj ją przez sito. Gdy wlejesz zupę do talerza, możesz narysować za pomocą jogurtu wzorki na zupie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej