Słoneczna zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słoneczna zupa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj, podsmaż w garnku na oliwie. Następnie dodaj resztę warzyw.

Krok 3

Całość zalej 1 litrem wody i dodaj bulionetkę Knorr.

Krok 4

Gotuj do momentu, gdy warzywa zmiękną. Następnie wszystko zmiksuj i dopraw do smaku. Gotową zupę podawaj z groszkiem ptysiowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa fasolowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej