Słoneczna zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słoneczna zupa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj, podsmaż w garnku na oliwie. Następnie dodaj resztę warzyw.

Krok 3

Całość zalej 1 litrem wody i dodaj bulionetkę Knorr.

Krok 4

Gotuj do momentu, gdy warzywa zmiękną. Następnie wszystko zmiksuj i dopraw do smaku. Gotową zupę podawaj z groszkiem ptysiowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej