
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Cebulę posiekaj, podsmaż w garnku na oliwie. Następnie dodaj resztę warzyw.
Krok 3
Całość zalej 1 litrem wody i dodaj bulionetkę Knorr.
Krok 4
Gotuj do momentu, gdy warzywa zmiękną. Następnie wszystko zmiksuj i dopraw do smaku. Gotową zupę podawaj z groszkiem ptysiowym.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































