Słoneczna zupa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słoneczna zupa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
94 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa obierz i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj, podsmaż w garnku na oliwie. Następnie dodaj resztę warzyw.

Krok 3

Całość zalej 1 litrem wody i dodaj bulionetkę Knorr.

Krok 4

Gotuj do momentu, gdy warzywa zmiękną. Następnie wszystko zmiksuj i dopraw do smaku. Gotową zupę podawaj z groszkiem ptysiowym.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słoneczna zupa   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej