Zupa dyniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1.5 litra

200 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 szczypty

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokroić w drobną kostkę . Rosół zagotować , dodać dynię , czosnek i cebulę , gotować do miękkości .

Krok 2

Gotową zupę zmiksować blenderem na krem . Do zupy wlać śmietanę , doprawić solą , pieprzem i kurkumą .

Krok 3

Kromki pieczywa opiec w tosterze . Zupę wlać do miseczek , każdą porcję ozdobić kleksem śmietany . Podać osobno tosty .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej