Zupa dyniowa

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1.5 litra

200 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 szczypty

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokroić w drobną kostkę . Rosół zagotować , dodać dynię , czosnek i cebulę , gotować do miękkości .

Krok 2

Gotową zupę zmiksować blenderem na krem . Do zupy wlać śmietanę , doprawić solą , pieprzem i kurkumą .

Krok 3

Kromki pieczywa opiec w tosterze . Zupę wlać do miseczek , każdą porcję ozdobić kleksem śmietany . Podać osobno tosty .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa na żółtkach
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej