
Składniki
1 kilogram
1.5 litra
200 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
2 szczypty
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokroić w drobną kostkę . Rosół zagotować , dodać dynię , czosnek i cebulę , gotować do miękkości .
Krok 2
Gotową zupę zmiksować blenderem na krem . Do zupy wlać śmietanę , doprawić solą , pieprzem i kurkumą .
Krok 3
Kromki pieczywa opiec w tosterze . Zupę wlać do miseczek , każdą porcję ozdobić kleksem śmietany . Podać osobno tosty .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej