
Składniki
1 kilogram
1.5 litra
200 mililitrów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżeczka
2 szczypty
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię pokroić w drobną kostkę . Rosół zagotować , dodać dynię , czosnek i cebulę , gotować do miękkości .
Krok 2
Gotową zupę zmiksować blenderem na krem . Do zupy wlać śmietanę , doprawić solą , pieprzem i kurkumą .
Krok 3
Kromki pieczywa opiec w tosterze . Zupę wlać do miseczek , każdą porcję ozdobić kleksem śmietany . Podać osobno tosty .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej