Zupa dyniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa dyniowa

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1.5 litra

200 mililitrów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

2 szczypty

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię pokroić w drobną kostkę . Rosół zagotować , dodać dynię , czosnek i cebulę , gotować do miękkości .

Krok 2

Gotową zupę zmiksować blenderem na krem . Do zupy wlać śmietanę , doprawić solą , pieprzem i kurkumą .

Krok 3

Kromki pieczywa opiec w tosterze . Zupę wlać do miseczek , każdą porcję ozdobić kleksem śmietany . Podać osobno tosty .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa dyniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej