Kremowa zupa kukurydziana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa kukurydziana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

500 mililitrów

6 plastrów

1 szczypta

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z olejem smaż pokrojoną w kostkę cebulę, później dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 2

Gdy będą złociste, dodaj 100 mililitrów wrzątku i gotuj je pod nakryciem przez 15-20 minut, aż będą miękkie.

Krok 3

W oddzielnym naczyniu wymieszaj mleko, Bulion na włoszczyźnie Knorr, odcedzoną kukurydzę i świeżo mielony pieprz.

Krok 4

Dodaj wszystko do ziemniaków na patelni i duś przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Najlepiej podawaj z chrupiącym boczkiem, który można zrobić smażąc lub piekąc plasterki, aż wytopi się tłuszcz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej