Kremowa zupa kukurydziana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa kukurydziana

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

120 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 sztuka

2 sztuki

100 mililitrów

1 sztuka

500 mililitrów

6 plastrów

1 szczypta

15 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z olejem smaż pokrojoną w kostkę cebulę, później dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 2

Gdy będą złociste, dodaj 100 mililitrów wrzątku i gotuj je pod nakryciem przez 15-20 minut, aż będą miękkie.

Krok 3

W oddzielnym naczyniu wymieszaj mleko, Bulion na włoszczyźnie Knorr, odcedzoną kukurydzę i świeżo mielony pieprz.

Krok 4

Dodaj wszystko do ziemniaków na patelni i duś przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Najlepiej podawaj z chrupiącym boczkiem, który można zrobić smażąc lub piekąc plasterki, aż wytopi się tłuszcz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa kukurydziana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pierożki gyoza
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej