Składniki
2 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
500 mililitrów
6 plastrów
1 szczypta
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej patelni z olejem smaż pokrojoną w kostkę cebulę, później dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 2
Gdy będą złociste, dodaj 100 mililitrów wrzątku i gotuj je pod nakryciem przez 15-20 minut, aż będą miękkie.
Krok 3
W oddzielnym naczyniu wymieszaj mleko, Bulion na włoszczyźnie Knorr, odcedzoną kukurydzę i świeżo mielony pieprz.
Krok 4
Dodaj wszystko do ziemniaków na patelni i duś przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Najlepiej podawaj z chrupiącym boczkiem, który można zrobić smażąc lub piekąc plasterki, aż wytopi się tłuszcz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej