Składniki
2 opakowania
1 sztuka
2 sztuki
100 mililitrów
1 sztuka
500 mililitrów
6 plastrów
1 szczypta
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej patelni z olejem smaż pokrojoną w kostkę cebulę, później dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki.
Krok 2
Gdy będą złociste, dodaj 100 mililitrów wrzątku i gotuj je pod nakryciem przez 15-20 minut, aż będą miękkie.
Krok 3
W oddzielnym naczyniu wymieszaj mleko, Bulion na włoszczyźnie Knorr, odcedzoną kukurydzę i świeżo mielony pieprz.
Krok 4
Dodaj wszystko do ziemniaków na patelni i duś przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Najlepiej podawaj z chrupiącym boczkiem, który można zrobić smażąc lub piekąc plasterki, aż wytopi się tłuszcz.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej