
Składniki
6 sztuk
0.5 szklanki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
50 gramów
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 pęczek
4 szklanki
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój ziemniaki, cebulę i marchewki, a następnie podsmaż je na oliwie.
Krok 2
Gdy cebula się zeszkli, zalej całość rosołem, dodaj grzybki i przyprawy.
Krok 3
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 4
Wyjmij z zupy liść laurowy i zmiksuj.
Krok 5
Zupę połącz ze śmietaną. Rozlej na talerze i posyp szynką pokrojoną w paseczki oraz posiekaną zieleniną.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kartoflanka
Kartoflanka to zupa nadająca się na każdą porę roku. Do jej przygotowania potrzebujesz bowiem podstawowych produktów: ziemniaków oraz włoszczyzny (pora, selera, marchewki i pietruszki). Jeśli chcesz urozmaicić smak przygotowywanego dania, warzywa najpierw pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Zwróć szczególną uwagę na cebulę. Pilnuj, aby się nie przypaliła, ale jedynie zeszkliła. Do całości dodaj rosół lub bulion warzywny – według własnych preferencji. Oba z łatwością przyrządzisz samodzielnie. Wykorzystaj do tego kawałek dowolnego mięsa (wołowe, wieprzowe lub drobiowe) oraz świeże warzywa i ugotuj je w wodzie do miękkości. Te drugie możesz wykorzystać do późniejszego zrobienia z nich sałatki. Dopraw do smaku pieprzem i liściem laurowym. Gdy ziemniaki będą już gotowe, całość zmiksuj do uzyskania jednolitej konsystencji. Opcjonalnie, zapraw zupę zahartowaną śmietaną. Wypróbuj także wersji bez miksowania. Gotowe danie podawaj z dodatkiem koperku lub natki pietruszki. Sprawdź nasz uniwersalny przepis!