Tortilla z paprykowym nadzieniem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

128

4443 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2054 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3909 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

50 gramów

2 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całą paprykę oraz cebulę pokrój w paski. Czosnek i kolendrę posiekaj.

Tortilla z paprykowym nadzieniem   - Krok 1

Krok 2

Na szerokiej patelni rozgrzej dobrze olej. Smaż warzywa i czosnek, aż zrobią się rumiane.

Tortilla z paprykowym nadzieniem   - Krok 2

Krok 3

Teraz dodaj kumin i podsmaż jeszcze chwilę, aż poczujesz aromat przyprawy. Dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr, przecier pomidorowy oraz 2 łyżki wody. Całość duś, aż płyn odparuje i warzywa się połączą. Gotowe warzywa odstaw, aby lekko ostygły.

Tortilla z paprykowym nadzieniem   - Krok 3

Krok 4

Teraz dodaj starty ser oraz posiekaną kolendrę i dokładnie wymieszaj.

Tortilla z paprykowym nadzieniem   - Krok 4

Krok 5

Przygotowany farsz nałóż na placek tortilli i ściśle zroluj. Gotowe roladki połóż na suchej patelni i podgrzewaj przez kilka minut ze wszystkich stron, aż tortilla zrobi się rumiana. Następnie roladki pokrój w mniejsze kawałki i każdy przebij w poprzek wykałaczką.

Tortilla z paprykowym nadzieniem   - Krok 5

Krok 6

Podawaj na zimno lub na ciepło z ulubionym sosem.

Tortilla z paprykowym nadzieniem   - Krok 6
40

Opinie o przepisie

  • Magdalena Krawczyk

    Magdalena Krawczyk

    Robiłam na sylwestra i kiedys na przegryzke. Super szybki prosty i pyszny pomysl na przystawke

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Krawczyk

    Magdalena Krawczyk

    Proste i pyszne, idealna przekąska na imprezy, na obiad to trochę mało jednak pokrojone na kawałki z tymi wykałaczkami na sylwestra u nas robiło efekt. Znikneło najszybciej :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł J.

    Paweł J.

    dosc proste i smaczne, zwłaszcza na ciepło.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dawid Hubicki

    Dawid Hubicki

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kryczka

    Teresa Kryczka

    A robiliście mole kurczak w sosie czekoladowym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kryczka

    Teresa Kryczka

    Ja robiłam torttilę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Konop Stanczak

    Bozena Konop Stanczak

    Bln

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Pieczek

    Damian Pieczek

    A u mnie kaczka nadziewana szarą renetą a w środku dużo majeranku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Najna

    Izabela Najna

    Hehe wlasnie dziś wtrząchanos

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Walter

    Anna Walter

    Brzmi pieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Charafeddine

    Elżbieta Charafeddine

    Smacznego, ja dosyć często robię w domciu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Cherkowska

    Wioletta Cherkowska

    mniam, mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Telenga

    Jacek Telenga

    Moze z taco Bell

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tatuś Tatuś

    Tatuś Tatuś

    Ale Brzydkie!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Chmielarczyk

    Mieczysław Chmielarczyk

    a może być który?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Katarzyna

    Kasia Katarzyna

    Która jutro taki zaserwuje dyplom wzorcowej Pani domu dostaje;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Waćkowski

    Józef Waćkowski

    fajne i pyszne, ale nie na podagrę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Grzelewska

    Kasia Grzelewska

    Wygląda pysznie, mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kozłowski

    Adam Kozłowski

    NOOO. Obiados meksykanos......smakowitoss...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Stolcman

    Krystyna Stolcman

    mniodzio...ale pyszotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Igor Roman Korczynski

    Igor Roman Korczynski

    am ,am ,am

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Thomas Zisopulos

    Thomas Zisopulos

    Polska Tortilla tylko z oryginalnym paprykarzem szczecinskim !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Strojny

    Tomasz Strojny

    a tequilla bedzie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Kajzer

    Krzysztof Kajzer

    W Hiszpani sie tym objadalem u latynosow

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Joanna Juszczyszyn

    Krzysztof Joanna Juszczyszyn

    Asia jutro robisz takie pyszności na obiadek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumiła Ilczuk

    Bogumiła Ilczuk

    smaczności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Lach

    Marzena Lach

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Mak

    Elzbieta Mak

    Pewnie pychota Szczęśliwego Nowego Roku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Bednarek Krukowska

    Maria Bednarek Krukowska

    Hej hej po co pokazujesz zrób z chęcią spróbuję hahaha!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Mazur

    Sławomir Mazur

    Mucias gracjas bidżis plakos

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla z paprykowym nadzieniem  Tortilla z paprykowym nadzieniem

Idealna przekąska na imprezę w gronie przyjaciół? Tortilla z paprykowym nadzieniem podana w formie apetycznych roladek.  Tortille zrobiły kulinarną karierę nie tylko w Meksyku, skąd pochodzą, ale również poza jego granicami. Nic dziwnego – płaskie, okrągłe placki z mąki kukurydzianej lub pszennej to uniwersalna baza pod wszelkiego rodzaju farsze. Warto spróbować przyrządzić tortille samodzielnie – wystarczy połączyć dwie szklanki mąki z trzema łyżkami roztopionego smalcu, niepełną szklanką gorącej wody i szczyptą soli... Równie dobrze jednak możesz kupić gotowe placki w sklepie. Farsz urozmaicaj wedle uznania. Do podanych w przepisie składników dorzuć kukurydzę z puszki, mielone mięso lub pokrojony w kosteczkę wędzony boczek. Gotowe tortille z paprykowym nadzieniem serwuj w towarzystwie pikantnego sosu.