Tortilla z paprykowym nadzieniem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

128

4489 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2055 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3909 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

50 gramów

2 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Całą paprykę oraz cebulę pokrój w paski. Czosnek i kolendrę posiekaj.

Tortilla z paprykowym nadzieniem   - Krok 1

Krok 2

Na szerokiej patelni rozgrzej dobrze olej. Smaż warzywa i czosnek, aż zrobią się rumiane.

Tortilla z paprykowym nadzieniem   - Krok 2

Krok 3

Teraz dodaj kumin i podsmaż jeszcze chwilę, aż poczujesz aromat przyprawy. Dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr, przecier pomidorowy oraz 2 łyżki wody. Całość duś, aż płyn odparuje i warzywa się połączą. Gotowe warzywa odstaw, aby lekko ostygły.

Tortilla z paprykowym nadzieniem   - Krok 3

Krok 4

Teraz dodaj starty ser oraz posiekaną kolendrę i dokładnie wymieszaj.

Tortilla z paprykowym nadzieniem   - Krok 4

Krok 5

Przygotowany farsz nałóż na placek tortilli i ściśle zroluj. Gotowe roladki połóż na suchej patelni i podgrzewaj przez kilka minut ze wszystkich stron, aż tortilla zrobi się rumiana. Następnie roladki pokrój w mniejsze kawałki i każdy przebij w poprzek wykałaczką.

Tortilla z paprykowym nadzieniem   - Krok 5

Krok 6

Podawaj na zimno lub na ciepło z ulubionym sosem.

Tortilla z paprykowym nadzieniem   - Krok 6
40

Opinie o przepisie

  • Magdalena Krawczyk

    Magdalena Krawczyk, 08.01.2019

    Robiłam na sylwestra i kiedys na przegryzke. Super szybki prosty i pyszny pomysl na przystawke

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Krawczyk

    Magdalena Krawczyk, 02.01.2018

    Proste i pyszne, idealna przekąska na imprezy, na obiad to trochę mało jednak pokrojone na kawałki z tymi wykałaczkami na sylwestra u nas robiło efekt. Znikneło najszybciej :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł J.

    Paweł J., 18.02.2016

    dosc proste i smaczne, zwłaszcza na ciepło.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dawid Hubicki

    Dawid Hubicki, 01.02.2016

    pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kryczka

    Teresa Kryczka, 31.12.2014

    A robiliście mole kurczak w sosie czekoladowym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kryczka

    Teresa Kryczka, 31.12.2014

    Ja robiłam torttilę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bozena Konop Stanczak

    Bozena Konop Stanczak, 31.12.2014

    Bln

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Damian Pieczek

    Damian Pieczek, 31.12.2014

    A u mnie kaczka nadziewana szarą renetą a w środku dużo majeranku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Najna

    Izabela Najna, 31.12.2014

    Hehe wlasnie dziś wtrząchanos

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Walter

    Anna Walter, 31.12.2014

    Brzmi pieknie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Charafeddine

    Elżbieta Charafeddine, 31.12.2014

    Smacznego, ja dosyć często robię w domciu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wioletta Cherkowska

    Wioletta Cherkowska, 31.12.2014

    mniam, mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Telenga

    Jacek Telenga, 31.12.2014

    Moze z taco Bell

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tatuś Tatuś

    Tatuś Tatuś, 31.12.2014

    Ale Brzydkie!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mieczysław Chmielarczyk

    Mieczysław Chmielarczyk, 31.12.2014

    a może być który?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Katarzyna

    Kasia Katarzyna, 31.12.2014

    Która jutro taki zaserwuje dyplom wzorcowej Pani domu dostaje;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józef Waćkowski

    Józef Waćkowski, 31.12.2014

    fajne i pyszne, ale nie na podagrę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Grzelewska

    Kasia Grzelewska, 31.12.2014

    Wygląda pysznie, mniam!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kozłowski

    Adam Kozłowski, 31.12.2014

    NOOO. Obiados meksykanos......smakowitoss...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Stolcman

    Krystyna Stolcman, 31.12.2014

    mniodzio...ale pyszotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Igor Roman Korczynski

    Igor Roman Korczynski, 31.12.2014

    am ,am ,am

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Thomas Zisopulos

    Thomas Zisopulos, 31.12.2014

    Polska Tortilla tylko z oryginalnym paprykarzem szczecinskim !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Strojny

    Tomasz Strojny, 31.12.2014

    a tequilla bedzie?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Kajzer

    Krzysztof Kajzer, 31.12.2014

    W Hiszpani sie tym objadalem u latynosow

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Joanna Juszczyszyn

    Krzysztof Joanna Juszczyszyn, 31.12.2014

    Asia jutro robisz takie pyszności na obiadek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumiła Ilczuk

    Bogumiła Ilczuk, 31.12.2014

    smaczności

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marzena Lach

    Marzena Lach, 31.12.2014

    pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Mak

    Elzbieta Mak, 31.12.2014

    Pewnie pychota Szczęśliwego Nowego Roku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Bednarek Krukowska

    Maria Bednarek Krukowska, 31.12.2014

    Hej hej po co pokazujesz zrób z chęcią spróbuję hahaha!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Mazur

    Sławomir Mazur, 31.12.2014

    Mucias gracjas bidżis plakos

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z paprykowym nadzieniem   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla z paprykowym nadzieniem  Tortilla z paprykowym nadzieniem

Idealna przekąska na imprezę w gronie przyjaciół? Tortilla z paprykowym nadzieniem podana w formie apetycznych roladek.  Tortille zrobiły kulinarną karierę nie tylko w Meksyku, skąd pochodzą, ale również poza jego granicami. Nic dziwnego – płaskie, okrągłe placki z mąki kukurydzianej lub pszennej to uniwersalna baza pod wszelkiego rodzaju farsze. Warto spróbować przyrządzić tortille samodzielnie – wystarczy połączyć dwie szklanki mąki z trzema łyżkami roztopionego smalcu, niepełną szklanką gorącej wody i szczyptą soli... Równie dobrze jednak możesz kupić gotowe placki w sklepie. Farsz urozmaicaj wedle uznania. Do podanych w przepisie składników dorzuć kukurydzę z puszki, mielone mięso lub pokrojony w kosteczkę wędzony boczek. Gotowe tortille z paprykowym nadzieniem serwuj w towarzystwie pikantnego sosu.