Quesadillas czyli meksykański przysmak
łatwe
1192 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
1 szklanka
1 łyżka
2 łyżki
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryki pokrój w paski i podsmaż na rozgrzanej oliwie.
Krok 2
Po usmażeniu przełóż papryki do miski i dodaj przyprawę z opakowania Fix Knorr.
Krok 3
Dodaj również starty ser i wymieszaj farsz.
Krok 4
Farsz nakładaj na całą tortillę, którą następnie przykryj drugim plackiem.
Krok 5
Placki kładź na suchej patelni lub na grillu i smaż z obu stron, aż zrobią się rumiane. Po usmażeniu pokrój okrągłą tortillę na trójkąty.
Krok 6
Przygotuj sos, łącząc sos z opakowania Fix Knorr z majonezem i jogurtem. Quesadillas podawaj z przygotowanym sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Quesadillas czyli meksykański przysmak
Quesadillas to danie rodem z Meksyku. Jego nazwa wywodzi się od słowa „queso”, oznaczającego ser, który jest podstawowym składnikiem dania. Ten przysmak jest rodzajem tortilli z mąki kukurydzianej, którą wypełnia ciągnący się ser oraz warzywne dodatki, np. czerwona papryka czy w wersji mięsnej – kiełbasa chorizo lub grillowane mięso. W sklepach coraz częściej dostać można gotowe tortille, nie jest więc obowiązkowe samodzielne ich wypiekanie. Quesadillas nadziewa się dodatkami i przypieka z dwóch stron na suchej, gorącej patelni. To dobra przekąska dla tych, którzy nie mają w domu piekarnika, a chcieliby na imprezę przygotować dla gości coś specjalnego. Gotowe tortille przekrawa się ostrym nożem na trójkątne kawałki i zanurzaj je w kremowym sosie, powstałym na bazie Fix Knorr, majonezu oraz jogurtu. Oczywiście do podania kukurydzianych placków można również użyć pomidorowej salsy, sosu tysiąca wysp lub zwykłego ketchupu.