Składniki
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
20 gramów
10 gramów
10 gramów
1 pęczek
1 łyżeczka
1 sztuka
50 gramów
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nachos możemy przygotować z placków tortilli. Placki tortilli przekrój na pół, a następnie pokrój w małe trójkąciki. Kawałki tortilli smaż na gorącym oleju przez około 5 minut. Gotowe nachos wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Następnie przełóż do miski i posyp ostrą papryką.
Krok 2
Nachos przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp przyprawą Knorr, startym serem, pokrojonymi oliwkami, pomidorem pokrojonym w kostkę oraz marynowaną papryczką. Całość włóż do nagrzanego piekarnia na 180 stopni na około 20 minut.
Krok 3
Całość posyp posiekaną natką kolendry. Gotowe nachos podawaj z kwaśną śmietaną, guacamole i salsą pomidorową.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej