Nachos - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

153 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

20 gramów

10 gramów

10 gramów

1 pęczek

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nachos możemy przygotować z placków tortilli. Placki tortilli przekrój na pół, a następnie pokrój w małe trójkąciki. Kawałki tortilli smaż na gorącym oleju przez około 5 minut. Gotowe nachos wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Następnie przełóż do miski i posyp ostrą papryką.

Nachos - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Nachos przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp chilli con carne, startym serem, pokrojonymi oliwkami, pomidorem pokrojonym w kostkę oraz marynowaną papryczką. Całość włóż do nagrzanego piekarnia na 180 stopni na około 20 minut.

Nachos - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Całość posyp posiekaną natką kolendry. Gotowe nachos podawaj z kwaśną śmietaną, guacamole i salsą pomidorową.

Nachos - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Papryka ostra z Hiszpanii Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej