Składniki
1 opakowanie
100 gramów
100 gramów
20 gramów
10 gramów
10 gramów
1 pęczek
1 łyżeczka
1 sztuka
50 gramów
50 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Nachos możemy przygotować z placków tortilli. Placki tortilli przekrój na pół, a następnie pokrój w małe trójkąciki. Kawałki tortilli smaż na gorącym oleju przez około 5 minut. Gotowe nachos wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Następnie przełóż do miski i posyp ostrą papryką.
Krok 2
Nachos przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp przyprawą Knorr, startym serem, pokrojonymi oliwkami, pomidorem pokrojonym w kostkę oraz marynowaną papryczką. Całość włóż do nagrzanego piekarnia na 180 stopni na około 20 minut.
Krok 3
Całość posyp posiekaną natką kolendry. Gotowe nachos podawaj z kwaśną śmietaną, guacamole i salsą pomidorową.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej