Nachos video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Nachos - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
162 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

20 gramów

10 gramów

10 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nachos możemy przygotować z placków tortilli. Placki tortilli przekrój na pół, a następnie pokrój w małe trójkąciki. Kawałki tortilli smaż na gorącym oleju przez około 5 minut. Gotowe nachos wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Następnie przełóż do miski i posyp ostrą papryką.

Nachos - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Nachos przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp przyprawą Knorr, startym serem, pokrojonymi oliwkami, pomidorem pokrojonym w kostkę oraz marynowaną papryczką. Całość włóż do nagrzanego piekarnia na 180 stopni na około 20 minut.

Nachos - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Całość posyp posiekaną natką kolendry. Gotowe nachos podawaj z kwaśną śmietaną, guacamole i salsą pomidorową.

Nachos - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krewetki z czosnkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej