Nachos video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Nachos - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

100 gramów

100 gramów

20 gramów

10 gramów

10 gramów

1 pęczek

1 łyżeczka

1 sztuka

50 gramów

50 gramów

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Nachos możemy przygotować z placków tortilli. Placki tortilli przekrój na pół, a następnie pokrój w małe trójkąciki. Kawałki tortilli smaż na gorącym oleju przez około 5 minut. Gotowe nachos wyłóż na ręcznik papierowy, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Następnie przełóż do miski i posyp ostrą papryką.

Nachos - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Nachos przełóż do naczynia żaroodpornego, posyp przyprawą Knorr, startym serem, pokrojonymi oliwkami, pomidorem pokrojonym w kostkę oraz marynowaną papryczką. Całość włóż do nagrzanego piekarnia na 180 stopni na około 20 minut.

Nachos - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Całość posyp posiekaną natką kolendry. Gotowe nachos podawaj z kwaśną śmietaną, guacamole i salsą pomidorową.

Nachos - VIDEO - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nachos - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Aromatyczna bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej