Grzanki paprykowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grzanki paprykowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3 łyżki

null

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę pokrój na kromki.

Krok 2

Czosnek drobno posiekaj.

Krok 3

Z grilluj papryki, usuń z niej skórkę i pokrój na paseczki.

Krok 4

Przełóż je do dużej miski, dodaj czosnek i resztę składników. Wstaw do lodówki.

Krok 5

Schłodzoną masę rozkładaj na świeżo podpieczonej bagietce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grzanki paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grzanki paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grzanki paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grzanki paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grzanki paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grzanki paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grzanki paprykowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grzanki paprykowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wegetariańskie tortille
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej