
Składniki
1 sztuka
null
null
3 łyżki
null
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokrój na kromki.
Krok 2
Czosnek drobno posiekaj.
Krok 3
Z grilluj papryki, usuń z niej skórkę i pokrój na paseczki.
Krok 4
Przełóż je do dużej miski, dodaj czosnek i resztę składników. Wstaw do lodówki.
Krok 5
Schłodzoną masę rozkładaj na świeżo podpieczonej bagietce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


















