
Składniki
1 sztuka
null
null
3 łyżki
null
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę pokrój na kromki.
Krok 2
Czosnek drobno posiekaj.
Krok 3
Z grilluj papryki, usuń z niej skórkę i pokrój na paseczki.
Krok 4
Przełóż je do dużej miski, dodaj czosnek i resztę składników. Wstaw do lodówki.
Krok 5
Schłodzoną masę rozkładaj na świeżo podpieczonej bagietce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej