
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz cukinię pokrój i przesmaż w garnku na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2
Dodaj kaszę i wymieszaj z warzywami. Całość zalej 600 ml wrzącej wody. Garnek przykryj i odstaw na bok na 10 minut (nie gotuj). Kaszę lekko wystudź.

Krok 3
Fix wymieszaj ze 125 ml ciepłej wody i odstaw na 3 minuty.

Krok 4
Po tym czasie do kaszy dodaj przygotowany Fix, jajko oraz starty ser.

Krok 5
Z masy uformuj nieduże placuszki i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj na ciepło.


Dobra rada:
Do takich placuszków znakomicie będzie pasować ziołowy dip z gęstej kwaśnej śmietany.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Placuszki z kaszy kuskus
Placuszki z kaszy kuskus to błyskawiczne i łatwe do przyrządzenia danie, w sam raz na obiad lub kolację. Do ich przygotowania będziesz także potrzebować cukinii oraz cebuli. Warzywa pokrój w drobną kostkę i podsmaż w garnku na rozgrzanym tłuszczu. Kuskus zalej wrzątkiem, przykryj i poczekaj kilka minut, aż zmięknie i napęcznieje. Jeśli chcesz nadać kaszy wyrazistszy smak, zamiast samą wodą zalej ją bulionem na bazie kostki rosołowej. Gotowy kuskus połącz z cebulą i cukinią, startym parmezanem oraz przyprawą do kotletów mielonych. Użyj także jajka, dzięki któremu masa będzie odpowiednio zwarta. Następnie dłońmi formuj z niej niewielkie placuszki i smaż je z obu stron na dobrze rozgrzanym oleju. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu, kiedy będą jeszcze ciepłe. Świetnym dodatkiem do tej potrawy jest dip, który przyrządzisz z gęstej, kwaśnej śmietany lub jogurtu greckiego oraz czosnku i świeżych ziół, np. tymianku i rozmarynu. Udowadniamy, że dzięki naszym przepisom przyrządzanie znakomitych dań może być proste.