Risotto z dynią i słodkimi ziemniakami
łatwe
154 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
200 gramów
200 gramów
100 mililitrów
50 gramów
1 łyżka
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Na oliwie podsmaż cebulę oraz dynię i ziemniaki. Po chwili dodaj suchy ryż, przyprawy i całość smaż kilka minut.
Krok 3
Teraz zalej ryż wodą tak, aby zakryć ryż, dodaj bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj powoli, mieszając od czasu do czasu.
Krok 4
Gdy ryż wchłonie cały bulion, wlej ponownie trochę wody. Gotuj, aż ryż będzie miękki.
Krok 5
Pod koniec dodaj do ryżu śmietankę oraz starty parmezan. Zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj wszystko, aż risotto zrobi się kremowe.
Krok 6
Na końcu posyp risotto pokruszonymi kawałkami sera feta i podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej