Risotto z dynią i słodkimi ziemniakami
łatwe
153 osoby zapisały

Składniki
200 gramów
200 gramów
200 gramów
100 mililitrów
50 gramów
1 łyżka
1 szczypta
0.5 sztuki
1 sztuka
100 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Cebulę drobno posiekaj.
Krok 2
Na oliwie podsmaż cebulę oraz dynię i ziemniaki. Po chwili dodaj suchy ryż, przyprawy i całość smaż kilka minut.
Krok 3
Teraz zalej ryż wodą tak, aby zakryć ryż, dodaj bulion na włoszczyźnie Knorr i gotuj powoli, mieszając od czasu do czasu.
Krok 4
Gdy ryż wchłonie cały bulion, wlej ponownie trochę wody. Gotuj, aż ryż będzie miękki.
Krok 5
Pod koniec dodaj do ryżu śmietankę oraz starty parmezan. Zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj wszystko, aż risotto zrobi się kremowe.
Krok 6
Na końcu posyp risotto pokruszonymi kawałkami sera feta i podawaj.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej