PRZEPISY.PL

Pierś kurczaka ze szpinakiem

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
53
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz1 szczypta
  • masło4 łyżki
    • Krok 1

      Przypraw mięso szczyptą pieprzu i odrobiną soli. Natnij w nim poziomo kieszonkę.
    • Krok 2

      Opłucz szpinak. Rozgrzej na patelni masło, włóż liście szpinaku i chwilę smaż.* Dodaj Przyprawę w Mini Kostkach Knorr i gałkę muszkatołową.
    • Krok 3

      Włóż nadzienie szpinakowe w kieszonkę, zwiąż nicią lub zepnij wykałaczkami. Smaż każdą pierś na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.
    • Krok 4

      Przed podaniem usuń nici (lub wykałaczki) i pokrój mięso w plastry. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
    • Krok 5

      Zdejmij szpinak z patelni, odcedź i przestudź. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    927
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    277
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    22
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    271
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe