Pierś kurczaka ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierś kurczaka ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

30

310 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

297 osób wydrukowało

Pobierz pdf

455 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przypraw mięso szczyptą pieprzu i odrobiną soli. Natnij w nim poziomo kieszonkę.

Krok 2

Opłucz szpinak. Rozgrzej na patelni masło, włóż liście szpinaku i chwilę smaż. ( Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa). Dodaj Przyprawę w Mini Kostkach Knorr i gałkę muszkatołową.

Krok 3

Zdejmij szpinak z patelni, odcedź i przestudź. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.

Krok 4

Włóż nadzienie szpinakowe w kieszonkę, zwiąż nicią lub zepnij wykałaczkami. Smaż każdą pierś na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.

Krok 5

Przed podaniem usuń nici (lub wykałaczki) i pokrój mięso w plastry.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

2

Opinie o przepisie

  • Magdalena Franczak

    Magdalena Franczak , 19.12.2015

    Czy krok 5 nie powinien być na miejscu poprzedzającym krok 3? ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pierś kurczaka ze szpinakiemPierś kurczaka ze szpinakiem

Przypraw mięso szczyptą pieprzu i odrobiną soli. Natnij w nim poziomo kieszonkę.