
Składniki
4 sztuki
30 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przypraw mięso szczyptą pieprzu i odrobiną soli. Natnij w nim poziomo kieszonkę.
Krok 2
Opłucz szpinak. Rozgrzej na patelni masło, włóż liście szpinaku i chwilę smaż. ( Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa). Dodaj Przyprawę w Mini Kostkach Knorr i gałkę muszkatołową.
Krok 3
Zdejmij szpinak z patelni, odcedź i przestudź. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.
Krok 4
Włóż nadzienie szpinakowe w kieszonkę, zwiąż nicią lub zepnij wykałaczkami. Smaż każdą pierś na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.
Krok 5
Przed podaniem usuń nici (lub wykałaczki) i pokrój mięso w plastry.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej