Pierś kurczaka ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

244 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

212 osób wydrukowało

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

30 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przypraw mięso szczyptą pieprzu i odrobiną soli. Natnij w nim poziomo kieszonkę.

Krok 2

Opłucz szpinak. Rozgrzej na patelni masło, włóż liście szpinaku i chwilę smaż.* Dodaj Przyprawę w Mini Kostkach Knorr i gałkę muszkatołową.

Krok 3

Włóż nadzienie szpinakowe w kieszonkę, zwiąż nicią lub zepnij wykałaczkami. Smaż każdą pierś na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.

Krok 4

Przed podaniem usuń nici (lub wykałaczki) i pokrój mięso w plastry. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 5

Zdejmij szpinak z patelni, odcedź i przestudź. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Franczak

    Magdalena Franczak , 19.12.2015

    Czy krok 5 nie powinien być na miejscu poprzedzającym krok 3? ;)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś kurczaka ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szybki makaron chiński
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej