PRZEPISY.PL
Pierś kurczaka ze szpinakiem - autor: przepisy.pl

Pierś kurczaka ze szpinakiem

  • 30
  • 4
  • Łatwe
  • 0
55
osób dodało do Mniamlisty
55
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz1 szczypta
  • masło4 łyżki
  • Krok 1

    Przypraw mięso szczyptą pieprzu i odrobiną soli. Natnij w nim poziomo kieszonkę.
  • Krok 2

    Opłucz szpinak. Rozgrzej na patelni masło, włóż liście szpinaku i chwilę smaż.* Dodaj Przyprawę w Mini Kostkach Knorr i gałkę muszkatołową.
  • Krok 3

    Włóż nadzienie szpinakowe w kieszonkę, zwiąż nicią lub zepnij wykałaczkami. Smaż każdą pierś na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron.
  • Krok 4

    Przed podaniem usuń nici (lub wykałaczki) i pokrój mięso w plastry. * Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
  • Krok 5

    Zdejmij szpinak z patelni, odcedź i przestudź. Następnie dodaj jajko i wymieszaj.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

951
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
285
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
22
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
277
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe