
Składniki
0.5 szklanki
4 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
0.5 szklanki
1 łyżka
0.5 pęczka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i zagotuj.

Krok 2
Następnie dodaj rozdrobniony ser i oraz masło i posiekaną pietruszkę. Wymieszaj, aż składniki się połączą i odstaw do ostygnięcia do lodówki. Masa powinna dobrze zastygnąć.

Krok 3
Mięso natnij z boku nożem tworząc głęboką kieszeń. W otwór nałóż sporą ilość zastygłego farszu serowego, ale tak, aby nie wystawał ponad mięso. Nafaszerowane kurczaki odstaw do lodówki na kolejne 20 minut.

Krok 4
Następnie każdego dopraw według uznania i panieruj zaczynając od mąki, następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej. Następnie powtórz w jajku i bułce tartej, aby panierka była mocna i szczelna.

Krok 5
Kotlety smaż w głębokim i średnio rozgrzanym tłuszczu około 10 minut z każdej strony. Po usmażeniu odsącz kotlety na ręczniku papierowym. Podawaj z surówkami.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak Cordon Bleu
Wypełniony serowo-ziołowym farszem kurczak Cordon Bleu to wykwintna wersja tradycyjnego kotleta. Jego przyrządzenie nie wymaga – wbrew pozorom – specjalnych umiejętności kulinarnych. Na temat pochodzenia tego dania istnieje wiele teorii. Żadna z nich nie została jednak potwierdzona. Szkoda więc czasu na zastanawianie się, kto jako pierwszy wpadł na pomysł, aby w soczystym mięsie w chrupiącej panierce ukryć serową niespodziankę. Lepiej zakasać rękawy, przyrządzić kurczaka Cordon Bleu i podać go na uroczysty obiad w rodzinnym gronie. Najlepiej wraz z pieczonymi ziemniaczkami oraz zieloną sałatą polaną sosem winegret. Klasyczny przepis na Cordon Bleu warto poddać drobnym modyfikacjom - mięso z kurczaka można zastąpić cielęciną, indykiem lub schabem, a do panierki dodać ziarna sezamu oraz starty parmezan.