Kurczak z serową „panierką” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z serową „panierką”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

49

1044 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

523 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

824 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka zamarynuj obsypując dwoma łyżkami Przyprawy do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Pozostaw w lodówce na około 30 minut.

Krok 3

Chleb tostowy obierz ze skórki.

Krok 4

Jasną część pieczywa rozkrusz lub pokrój na bardzo małe kawałeczki i dodaj margarynę o bardzo miękkiej konsystencji.

Krok 5

Do rozmrożonego zielonego groszku i startego sera pleśniowego dodaj jedną łyżkę przyprawy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Piersi obsmaż na patelni z obu stron. Następnie na jedną ze stron nałóż grubą warstwę farszu.

Krok 7

Piersi piecz w piekarniku przez około 20- 30 minut w temperaturze 190 °C.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą.

1

Opinie o przepisie

  • Konrad Maz

    Konrad Maz , 05.10.2017

    Bardzo dobre. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak i brokuły z ryżem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z serową „panierką” Kurczak z serową „panierką”

Na najbliższy obiad planujesz przyrządzić smacznego kurczaka? Koniecznie skorzystaj zatem z poniższego przepisu. Przygotuj piersi z kurczaka: zamarynuj je poprzez posypanie ich równomierną warstwą przyprawy do złotego kurczaka, i odstaw w chłodne miejsce. W międzyczasie obierz chleb tostowy ze skórki i rozkrusz go lub pokrój na niewielkie kawałki. Dodaj do niego miękką margarynę, rozmrożony zielony groszek, starty ser pleśniowy oraz wyrazistą przyprawę. Całość starannie i delikatnie wymieszaj. Piersi z kurczaka podsmażaj na dobrze rozgrzanej patelni. Potem przełóż je na blachę lub do naczynia żaroodpornego, wierzchy posmaruj grubą warstwą farszu i zapiekaj całość w piekarniku, aż uzyska złotobrązowy kolor. Kurczaka z serową panierką podawaj z prostą sałatką na bazie świeżych pomidorów lub miksu sałat oraz z upieczonymi ziemniakami. Dobrym dodatkiem będzie również ryż, np. basmati, albo kasza – jaglana, pęczak czy biała gryczana. Przetestuj nasz przepis i przekonaj się, jak proste może być przyrządzanie wyjątkowych potraw. Pamiętaj, że cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.