Składniki
400 gramów
3 łyżki
100 gramów
1 opakowanie
100 gramów
200 gramów
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka zamarynuj obsypując dwoma łyżkami Przyprawy do złotego kurczaka Knorr.
Krok 2
Pozostaw w lodówce na około 30 minut.
Krok 3
Chleb tostowy obierz ze skórki.
Krok 4
Jasną część pieczywa rozkrusz lub pokrój na bardzo małe kawałeczki i dodaj margarynę o bardzo miękkiej konsystencji.
Krok 5
Do rozmrożonego zielonego groszku i startego sera pleśniowego dodaj jedną łyżkę przyprawy Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 6
Piersi obsmaż na patelni z obu stron. Następnie na jedną ze stron nałóż grubą warstwę farszu.
Krok 7
Piersi piecz w piekarniku przez około 20- 30 minut w temperaturze 190 °C.
Dobra rada:
Podawaj z pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Kurczak z serową „panierką”
Na najbliższy obiad planujesz przyrządzić smacznego kurczaka? Koniecznie skorzystaj zatem z poniższego przepisu. Przygotuj piersi z kurczaka: zamarynuj je poprzez posypanie ich równomierną warstwą przyprawy do złotego kurczaka, i odstaw w chłodne miejsce. W międzyczasie obierz chleb tostowy ze skórki i rozkrusz go lub pokrój na niewielkie kawałki. Dodaj do niego miękką margarynę, rozmrożony zielony groszek, starty ser pleśniowy oraz wyrazistą przyprawę. Całość starannie i delikatnie wymieszaj. Piersi z kurczaka podsmażaj na dobrze rozgrzanej patelni. Potem przełóż je na blachę lub do naczynia żaroodpornego, wierzchy posmaruj grubą warstwą farszu i zapiekaj całość w piekarniku, aż uzyska złotobrązowy kolor. Kurczaka z serową panierką podawaj z prostą sałatką na bazie świeżych pomidorów lub miksu sałat oraz z upieczonymi ziemniakami. Dobrym dodatkiem będzie również ryż, np. basmati, albo kasza – jaglana, pęczak czy biała gryczana. Przetestuj nasz przepis i przekonaj się, jak proste może być przyrządzanie wyjątkowych potraw. Pamiętaj, że cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.