Kurczak z serową „panierką” przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kurczak z serową „panierką”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

1014 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

465 osób wydrukowało

Pobierz pdf

694 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka zamarynuj obsypując dwoma łyżkami Przyprawy do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Pozostaw w lodówce na około 30 minut.

Krok 3

Chleb tostowy obierz ze skórki.

Krok 4

Jasną część pieczywa rozkrusz lub pokrój na bardzo małe kawałeczki i dodaj margarynę o bardzo miękkiej konsystencji.

Krok 5

Do rozmrożonego zielonego groszku i startego sera pleśniowego dodaj jedną łyżkę przyprawy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Piersi obsmaż na patelni z obu stron. Następnie na jedną ze stron nałóż grubą warstwę farszu.

Krok 7

Piersi piecz w piekarniku przez około 20- 30 minut w temperaturze 190 °C.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą.

1

Opinie o przepisie

  • Konrad Maz

    Konrad Maz , 05.10.2017

    Bardzo dobre. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Chińskie sajgonki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z serową „panierką” Kurczak z serową „panierką”

Na najbliższy obiad planujesz przyrządzić smacznego kurczaka? Koniecznie skorzystaj zatem z poniższego przepisu. Przygotuj piersi z kurczaka: zamarynuj je poprzez posypanie ich równomierną warstwą przyprawy do złotego kurczaka, i odstaw w chłodne miejsce. W międzyczasie obierz chleb tostowy ze skórki i rozkrusz go lub pokrój na niewielkie kawałki. Dodaj do niego miękką margarynę, rozmrożony zielony groszek, starty ser pleśniowy oraz wyrazistą przyprawę. Całość starannie i delikatnie wymieszaj. Piersi z kurczaka podsmażaj na dobrze rozgrzanej patelni. Potem przełóż je na blachę lub do naczynia żaroodpornego, wierzchy posmaruj grubą warstwą farszu i zapiekaj całość w piekarniku, aż uzyska złotobrązowy kolor. Kurczaka z serową panierką podawaj z prostą sałatką na bazie świeżych pomidorów lub miksu sałat oraz z upieczonymi ziemniakami. Dobrym dodatkiem będzie również ryż, np. basmati, albo kasza – jaglana, pęczak czy biała gryczana. Przetestuj nasz przepis i przekonaj się, jak proste może być przyrządzanie wyjątkowych potraw. Pamiętaj, że cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.