Kurczak z serową „panierką” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z serową „panierką”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

49

heart
1044 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

527 osób wydrukowało

Pobierz pdf

830 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

3 łyżki

100 gramów

1 opakowanie

100 gramów

200 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka zamarynuj obsypując dwoma łyżkami Przyprawy do złotego kurczaka Knorr.

Krok 2

Pozostaw w lodówce na około 30 minut.

Krok 3

Chleb tostowy obierz ze skórki.

Krok 4

Jasną część pieczywa rozkrusz lub pokrój na bardzo małe kawałeczki i dodaj margarynę o bardzo miękkiej konsystencji.

Krok 5

Do rozmrożonego zielonego groszku i startego sera pleśniowego dodaj jedną łyżkę przyprawy Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 6

Piersi obsmaż na patelni z obu stron. Następnie na jedną ze stron nałóż grubą warstwę farszu.

Krok 7

Piersi piecz w piekarniku przez około 20- 30 minut w temperaturze 190 °C.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z pieczonymi ziemniakami i zieloną sałatą.

1

Opinie o przepisie

  • Konrad Maz

    Konrad Maz , 05.10.2017

    Bardzo dobre. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z serową „panierką”  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z serową „panierką” Kurczak z serową „panierką”

Na najbliższy obiad planujesz przyrządzić smacznego kurczaka? Koniecznie skorzystaj zatem z poniższego przepisu. Przygotuj piersi z kurczaka: zamarynuj je poprzez posypanie ich równomierną warstwą przyprawy do złotego kurczaka, i odstaw w chłodne miejsce. W międzyczasie obierz chleb tostowy ze skórki i rozkrusz go lub pokrój na niewielkie kawałki. Dodaj do niego miękką margarynę, rozmrożony zielony groszek, starty ser pleśniowy oraz wyrazistą przyprawę. Całość starannie i delikatnie wymieszaj. Piersi z kurczaka podsmażaj na dobrze rozgrzanej patelni. Potem przełóż je na blachę lub do naczynia żaroodpornego, wierzchy posmaruj grubą warstwą farszu i zapiekaj całość w piekarniku, aż uzyska złotobrązowy kolor. Kurczaka z serową panierką podawaj z prostą sałatką na bazie świeżych pomidorów lub miksu sałat oraz z upieczonymi ziemniakami. Dobrym dodatkiem będzie również ryż, np. basmati, albo kasza – jaglana, pęczak czy biała gryczana. Przetestuj nasz przepis i przekonaj się, jak proste może być przyrządzanie wyjątkowych potraw. Pamiętaj, że cenimy Twoją opinię – podziel się nią w komentarzu.