Kurczak z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z patelni

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

8

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

2 opakowania

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 sztuki

4 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawy jak złocisty kurczak, oregano, zioła prowansalskie, curry, pieprz, magi mieszamy w misce. Dodajemy oliwę czosnkową oraz pół szklanki wody. Czosnek pokroić na plasterki i dodać do miski. wszystko razem wymieszać.

Krok 2

Obtoczyć kurczaka w przyprawach i włożyć na patelnię. Dusić na małym ogniu pod pokrywką.

Krok 3

Do miski z resztą przypraw dodać pół szklanki wody. Co jakiś czas obracać kurczaka i podlewać pozostałością z przypraw.

Krok 4

Gdy mięso zacznie odchodzić od kości można wyłożyć na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej