
Składniki
12 sztuk
2 opakowania
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
3 sztuki
4 łyżeczki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawy jak złocisty kurczak, oregano, zioła prowansalskie, curry, pieprz, magi mieszamy w misce. Dodajemy oliwę czosnkową oraz pół szklanki wody. Czosnek pokroić na plasterki i dodać do miski. wszystko razem wymieszać.
Krok 2
Obtoczyć kurczaka w przyprawach i włożyć na patelnię. Dusić na małym ogniu pod pokrywką.
Krok 3
Do miski z resztą przypraw dodać pół szklanki wody. Co jakiś czas obracać kurczaka i podlewać pozostałością z przypraw.
Krok 4
Gdy mięso zacznie odchodzić od kości można wyłożyć na talerz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej