Kurczak z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z patelni

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

8

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

2 opakowania

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 sztuki

4 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawy jak złocisty kurczak, oregano, zioła prowansalskie, curry, pieprz, magi mieszamy w misce. Dodajemy oliwę czosnkową oraz pół szklanki wody. Czosnek pokroić na plasterki i dodać do miski. wszystko razem wymieszać.

Krok 2

Obtoczyć kurczaka w przyprawach i włożyć na patelnię. Dusić na małym ogniu pod pokrywką.

Krok 3

Do miski z resztą przypraw dodać pół szklanki wody. Co jakiś czas obracać kurczaka i podlewać pozostałością z przypraw.

Krok 4

Gdy mięso zacznie odchodzić od kości można wyłożyć na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej