
Składniki
12 sztuk
2 opakowania
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
3 sztuki
4 łyżeczki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przyprawy jak złocisty kurczak, oregano, zioła prowansalskie, curry, pieprz, magi mieszamy w misce. Dodajemy oliwę czosnkową oraz pół szklanki wody. Czosnek pokroić na plasterki i dodać do miski. wszystko razem wymieszać.
Krok 2
Obtoczyć kurczaka w przyprawach i włożyć na patelnię. Dusić na małym ogniu pod pokrywką.
Krok 3
Do miski z resztą przypraw dodać pół szklanki wody. Co jakiś czas obracać kurczaka i podlewać pozostałością z przypraw.
Krok 4
Gdy mięso zacznie odchodzić od kości można wyłożyć na talerz.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej