Kurczak z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z patelni

Autor: Paulina

ratingratingratingratingrating

8

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

2 opakowania

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

3 sztuki

4 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przyprawy jak złocisty kurczak, oregano, zioła prowansalskie, curry, pieprz, magi mieszamy w misce. Dodajemy oliwę czosnkową oraz pół szklanki wody. Czosnek pokroić na plasterki i dodać do miski. wszystko razem wymieszać.

Krok 2

Obtoczyć kurczaka w przyprawach i włożyć na patelnię. Dusić na małym ogniu pod pokrywką.

Krok 3

Do miski z resztą przypraw dodać pół szklanki wody. Co jakiś czas obracać kurczaka i podlewać pozostałością z przypraw.

Krok 4

Gdy mięso zacznie odchodzić od kości można wyłożyć na talerz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej