Kurczak z brzoskwiniami z puszki i ryżem: pierś | Przepisy.pl pixel

Kurczak z brzoskwinią

o smaku słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

24

heart
275 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

245 osób wydrukowało

Pobierz pdf

374 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w nieduże plastry, a cebulę oraz paprykę w paski.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka. Następnie dołóż cebulę oraz paprykę i smaż chwilę razem.

Krok 3

Na patelnię wlej szklankę wody i wsyp zawartość opakowania Knorr. Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień, dodaj pokrojone brzoskwinie i gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak à la King
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z brzoskwiniąKurczak z brzoskwinią

Wydaje Ci się, że kurczak i brzoskwinie nie bardzo do siebie pasują? Pora zmienić zdanie! To połączenie smaków rodem z kuchni orientalnej zapewni Ci prawdziwą kulinarną ucztę. Kurczak z brzoskwiniami, podany z ryżem na stałe zagości w Twoim menu!

Dla kogo?

Cenisz sobie szybkie i proste w przygotowaniu obiady? Kurczak z brzoskwiniami z puszki będzie Twoim ulubiony przepisem. 

Na jaką okazję?

To danie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy nie masz dużo czasu na gotowanie obiadu. Pierś z kurczaka z brzoskwiniami jest gotowa w 15 minut!

Czy wiesz, że?

Sos słodko-kwaśny wywodzi się z kuchni orientalnej, ale jest niezwykle popularny na całym świecie. Zapewnia potrawom charakterystyczny, oryginalny smak.

Dla urozmaicenia

Do dania możesz dodać pędy bambusa z puszki. Dzięki temu kurczak z brzoskwiniami będzie miał jeszcze bardziej orientalny charakter.