Kurczak z brzoskwiniami z puszki i ryżem: pierś | Przepisy.pl pixel

Kurczak z brzoskwinią

o smaku słodko-kwaśnym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

25

heart
275 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

248 osób wydrukowało

Pobierz pdf

378 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

1 szklanka

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w nieduże plastry, a cebulę oraz paprykę w paski.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż kawałki kurczaka. Następnie dołóż cebulę oraz paprykę i smaż chwilę razem.

Krok 3

Na patelnię wlej szklankę wody i wsyp zawartość opakowania Knorr. Całość wymieszaj i doprowadź do wrzenia.

Krok 4

Zmniejsz ogień, dodaj pokrojone brzoskwinie i gotuj jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z brzoskwinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z brzoskwiniąKurczak z brzoskwinią

Wydaje Ci się, że kurczak i brzoskwinie nie bardzo do siebie pasują? Pora zmienić zdanie! To połączenie smaków rodem z kuchni orientalnej zapewni Ci prawdziwą kulinarną ucztę. Kurczak z brzoskwiniami, podany z ryżem na stałe zagości w Twoim menu!

Dla kogo?

Cenisz sobie szybkie i proste w przygotowaniu obiady? Kurczak z brzoskwiniami z puszki będzie Twoim ulubiony przepisem. 

Na jaką okazję?

To danie sprawdzi się zawsze wtedy, gdy nie masz dużo czasu na gotowanie obiadu. Pierś z kurczaka z brzoskwiniami jest gotowa w 15 minut!

Czy wiesz, że?

Sos słodko-kwaśny wywodzi się z kuchni orientalnej, ale jest niezwykle popularny na całym świecie. Zapewnia potrawom charakterystyczny, oryginalny smak.

Dla urozmaicenia

Do dania możesz dodać pędy bambusa z puszki. Dzięki temu kurczak z brzoskwiniami będzie miał jeszcze bardziej orientalny charakter.