Kurczak z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z ananasem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

230 osób wydrukowało

Pobierz pdf

338 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżka

100 mililitrów

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka opłucz i pokrój w dużą kostkę. Ananasa obierz i również pokrój w dużą kostkę.

Krok 2

Cebulę posiekaj i przesmaż w garnku, dodając po chwili kawałki kurczaka oraz ananasa i rodzynki.

Krok 3

Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody, dodaj mleko, Ketchup Hellmann's Pikantny oraz chili.

Krok 4

Całość wlej do garnka i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5-8 minut. Pod koniec gotowania wsyp groszek. Gotowe danie podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak z ananasemKurczak z ananasem

Poszukujesz smacznego sposobu na przyrządzenie kurczaka? Spróbuj połączyć go z ananasem, rodzynkami i ostrą papryczką chili. Do przygotowania potrawy z tego przepisu będziesz potrzebować filetu z piersi kurczaka, który należy opłukać i osuszyć za pomocą papierowego ręcznika. Mięso pokrój na dość duże kawałki. Następnie podsmaż je w garnku z dodatkiem drobno posiekanej cebuli oraz rodzynków. Świeżego ananasa obierz z twardej skóry – najpierw odetnij górną i dolną część owocu, po czym ustaw go pionowo i ostrym nożem odcinaj kawałki skórki od góry do dołu. Obrany owoc pokrój w kostkę i przełóż do garnka. Wszystkie składniki połączy ze sobą sos, który przygotujesz z mleka oraz ketchupu pikantnego, doprawionych szczyptą chili. Na koniec do potrawy dodaj zielony groszek – nada on jej więcej słodyczy. Gotowe danie serwuj z ugotowanym ryżem, np. jaśminowym, który cechuje się delikatnym smakiem i kwiatowym zapachem. Do dekoracji użyj świeżej kolendry. Skorzystaj z naszego przepisu na kurczaka z ananasem.