Aksamitny kurczak curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aksamitny kurczak curry

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

31

1471 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

660 osób wydrukowało

Pobierz pdf

711 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

60 gramów

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka na kawałki i podsmaż na rozgrzanym oleju.

Aksamitny kurczak curry  - Krok 1

Krok 2

Pokrój cebulę i paprykę. Bakłażana podziel wzdłuż na cztery części i pokrój na mniejsze kawałki. Dodaj wszystkie warzywa do mięsa i smaż jeszcze 5-6 minut.

Aksamitny kurczak curry  - Krok 2

Krok 3

Gdy wszystko się usmaży, dodaj curry oraz orzechy.

Aksamitny kurczak curry  - Krok 3

Krok 4

Rozmieszaj śmietanę ze szklanką wody lub bulionu oraz zawartością opakowania Fix Knorr.

Aksamitny kurczak curry  - Krok 4

Krok 5

Wlej sos do kurczaka i gotuj 8 minut. Danie dopraw sosem sojowym. Możesz również przygotować wersję wegetariańską, nie dodając mięsa.

Aksamitny kurczak curry  - Krok 5
32

Opinie o przepisie

  • Sylwia Smul

    Sylwia Smul , 27.11.2015

    Zrobiłam, wyszło przepyszne.Wszystkim jedzącym smakowało :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Bańkowski

    Edward Bańkowski , 19.01.2015

    Zakładam fermę kurczaków -smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 19.01.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marti Mertyi

    Marti Mertyi , 18.01.2015

    :P:P:P

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał Kaźmierczak

    Rafał Kaźmierczak , 18.01.2015

    B-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Paweł Kukuła

    Paweł Kukuła , 18.01.2015

    To pozostaje Ci tylko usiasc na jajku i czekac....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Grabowska

    Ela Grabowska , 18.01.2015

    Bardzo dobry!!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwester Lasota

    Sylwester Lasota , 18.01.2015

    Kurczak z curry, przeciez napewno jest z kury a nie z indyka:-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Owczarek

    Irena Owczarek , 18.01.2015

    Przepis wydaje się smaczny. chyba sobie zrobię. Jutro! :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Zamerska

    Danuta Zamerska , 18.01.2015

    jest pyszny bo ja robie i mozna do RISOTTO tez dodac

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Dobraszczyk

    Hanna Dobraszczyk , 18.01.2015

    Kiedy degustacja?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Elzbieta Kazimierczuk

    Elzbieta Kazimierczuk , 18.01.2015

    Anetko,,,,znowu kusisz,,,,ale dobrze,,,,

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Sitek

    Wiesława Sitek , 18.01.2015

    Rosolek z "prawdziwego" kurczaka!Mniam.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Lukaszek

    Anna Lukaszek , 18.01.2015

    Trzeba spróbować żeby komentować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Jackowska-Kulesza

    Alina Jackowska-Kulesza , 18.01.2015

    ...z wielką radością..ale niestety jestem z mazowieckiego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Zagórski

    Sławomir Zagórski , 18.01.2015

    No jasne!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Jucewicz

    Mariusz Jucewicz , 18.01.2015

    Kurczaki to są nudziarze. I żaden przepis im nie pomoże.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bis

    Anna Bis , 18.01.2015

    Jeśli mieszkasz w lubelskim, to odstąpię ci coś z drobiu :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sławomir Juliusz Piszczek

    Sławomir Juliusz Piszczek , 18.01.2015

    Kurczak z..."K"urry....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Orantek

    Krystyna Orantek , 18.01.2015

    Nie cierpię curry!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zbigniew Franciszkiewicz

    Zbigniew Franciszkiewicz , 18.01.2015

    to jakaś masakra, sponsorowane zatykadło w/g mnie wystarczy kurczak (piersi), mleczko kokosowe, przyprawa garam masala,pasta curry,limonka i gotowe... ja dodaję jeszcze liście limonki i suszoną chilli i przede wszystkim dobry ryż jaśminowy lub basmati ugotowany na sypko (żadne torebki)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Jazurek

    Jadwiga Jazurek , 18.01.2015

    Dostawa do domn jest

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janusz Cichy

    Janusz Cichy , 18.01.2015

    To zakąska...????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Nocoń

    Grzegorz Nocoń , 18.01.2015

    Ty to tylko o jednym myślisz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Brum

    Jerzy Brum , 18.01.2015

    Aby kupić jadalnego kurczaka, należy się udać do krewnego na wieś, który stosuje hodowlę ekologiczną.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alina Jackowska-Kulesza

    Alina Jackowska-Kulesza , 18.01.2015

    A gdzie można znaleźć i kupić kurczaka? Bo to co jest w sklepach, to jakieś sztuczne potwory...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zofia Bartusiak

    Zofia Bartusiak , 18.01.2015

    Ooooo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jarosław Biniszewski

    Jarosław Biniszewski , 18.01.2015

    dla zmniejszenia kaloryczności potrawy, proponuję zamienić śmietanę na mleczko kokosowe :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Kozioł

    Ryszard Kozioł , 18.01.2015

    corka zrob i zapros ojca w lutym Cie odwiedze

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimierz Janusiak

    Kazimierz Janusiak , 18.01.2015

    Dajcie spokój z tym żarciem, bo znowu muszę kupić nowe spodnie.

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aksamitny kurczak curry  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aksamitny kurczak curry Aksamitny kurczak curry

Orzeszki ziemne to przysłowiowa kropka nad i w prostym przepisie na aksamitnego kurczaka curry.