
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
200 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż cebulę i pokrojoną w drobną kostkę papryczkę chilli. Dodaj pokrojone w kostkę piersi kurczaka. Smaż chwilę, aż kurczak nabierze złotego koloru. Dodaj Fix Knorr rozmieszany razem ze szklanką wody oraz obraną, przekrojoną na 2 cm słupki fasolkę szparagową. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Wszystko razem gotuj na wolnym ogniu około 10 minut, po czym danie uzupełnij cieciorką i gotuj razem kolejne 5 minut.

Krok 3
Tuż przed podaniem potrawkę zapraw jogurtem. Podawaj z posiekaną natką kolendry.


Dobra rada:
Aby uzyskać jednolitą strukturę sosu, jogurt rozprowadź z ciepłym sosem z potrawy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z cieciorką na jogurcie
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.