
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
200 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż cebulę i pokrojoną w drobną kostkę papryczkę chilli. Dodaj pokrojone w kostkę piersi kurczaka. Smaż chwilę, aż kurczak nabierze złotego koloru. Dodaj Fix Knorr rozmieszany razem ze szklanką wody oraz obraną, przekrojoną na 2 cm słupki fasolkę szparagową. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 2
Wszystko razem gotuj na wolnym ogniu około 10 minut, po czym danie uzupełnij cieciorką i gotuj razem kolejne 5 minut.

Krok 3
Tuż przed podaniem potrawkę zapraw jogurtem. Podawaj z posiekaną natką kolendry.


Dobra rada:
Aby uzyskać jednolitą strukturę sosu, jogurt rozprowadź z ciepłym sosem z potrawy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z cieciorką na jogurcie
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.