Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
50 mililitrów
200 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmaż cebulę i pokrojoną w drobną kostkę papryczkę chilli. Dodaj pokrojone w kostkę piersi kurczaka. Smaż chwilę, aż kurczak nabierze złotego koloru. Dodaj Fix Knorr rozmieszany razem ze szklanką wody oraz obraną, przekrojoną na 2 cm słupki fasolkę szparagową. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Wszystko razem gotuj na wolnym ogniu około 10 minut, po czym danie uzupełnij cieciorką i gotuj razem kolejne 5 minut.
Krok 3
Tuż przed podaniem potrawkę zapraw jogurtem. Podawaj z posiekaną natką kolendry.
Dobra rada:
Aby uzyskać jednolitą strukturę sosu, jogurt rozprowadź z ciepłym sosem z potrawy.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Danie orientalne z kurczakiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuJeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kurczak z cieciorką na jogurcie
Szacowana cena przygotowania dania: do 20 zł. Ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników.