
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 opakowanie
200 mililitrów
100 gramów
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i 300 ml wody.

Krok 2
Szynkę pokrój w cienkie paski i wrzuć na patelnię. Dodaj kukurydzę i surowy makaron.

Krok 3
Dodaj wcześniej przygotowany Fix, duś 3 minuty, zdejmij z patelni i wsyp połowę sera.

Krok 4
Całość umieść w naczyniu żaroodpornym i posyp pozostałym serem. Naczynie przykryj dokładnie folią aluminiową i piecz całość przez 45 minut w temperaturze 250 °C. Na 5 minut przez końcem pieczenia zdejmij folię.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Serowa zapiekanka makaronowa
Kiedy ostatnio na twoim stole gościła zapiekanka? Dania z piekarnika nie kończą się wyłącznie na pieczonym mięsie – przypomnij sobie o tym z zapiekanką serową z makaronem! Jej dwa podstawowe składniki to ser i makaron. Do przygotowania sosu, który wypełni naczynie i połączy wszystkie składniki, wystarczy śmietana, woda oraz fix do makaronu z brokułami.
Dla kogo?
Zapiekanka makaronowa serowa jest łatwa w przygotowaniu, więc mogą się za nią zabrać początkujący kucharze. To także świetny przepis na obiad w mniej niż godzinę – zapiekanka makaronowo-serowa zasmakuje ci tak bardzo, że wrócisz do niego jeszcze nie raz.
Na jaką okazję?
Jeśli nie masz pomysłu na obiad, śmiało postaw na ten przepis. Do zapiekanki serowej z makaronem nie potrzebujesz wielu składników, a większość z nich znajdziesz w najbliższym sklepie.
Czy wiesz, że?
Podawaj zapiekankę serową z makaronem, gdy ostygnie, a sos stężenie i połączy wszystkie składniki w zwartą całość. Inaczej porcja zapiekanki się rozpadnie i trudno będzie ją nałożyć!
Dla urozmaicenia:
Zwieńczeniem zapiekanki makaronowej serowej są dodatki, czyli szynka pokrojona w paski i kukurydza. Możesz swobodnie z nimi eksperymentować – może zechcesz zamienić szynkę na kiełbasę lub boczek i dodać do niej inne warzywa, np. zielony groszek. Podrzucamy ci także jeszcze inny pomysł – co powiesz na zmianę sera na inny rodzaj? Zapiekanka makaronowo-serowa będzie smakować doskonale także z innymi rodzajami makaronu – świderkami lub muszlami.