
Składniki
350 gramów
1 opakowanie
500 gramów
3 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz cukinię, po czym pokrój wzdłuż na grube paski, usuwając część z pestkami. Suszone pomidory również pokrój w paski.
Krok 2
Wrzuć cukinię na rozgrzaną oliwę i podsmaż na złoty kolor, następnie dodaj pomidora i duś przez około 3 minuty.
Krok 3
Rozmieszaj Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr w 300 mililitrach wody. Dodaj go do podsmażonych warzyw i dosyp szczyptę chilli, po czym gotuj przez kolejne 3 minuty.
Krok 4
Podawaj danie z makaronem tagliatelle, skropione octem balsamicznym.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Tagliatelle z cukinią
Tagliatelle to rodzaj włoskiego makaronu w kształcie długich, płaskich wstążek, który podawany jest najczęściej z różnego rodzaju gęstymi sosami. Aby przygotować smaczne danie, wystarczy kilka dobrze dobranych składników. Idealnym dodatkiem do makaronu są podsmażone warzywa – użyj cukinii oraz suszonych pomidorów i przekonaj się, jak wyśmienicie komponują się z tagliatelle. Pomidory w suszonej wersji mają bardziej intensywny smak niż świeże, zwartą konsystencję i dodają daniu lekkiej kwaskowatości. Jeśli chcesz nadać całości intensywniejszego charakteru, użyj pomidorów w zalewie z ostrymi dodatkami, np. chili lub czosnkiem. Sos rozmieszaj z wodą i dolej do warzyw, by po chwili gotowania odpowiednio zagęścić całość. Tagliatelle ugotuj al dente i wymieszaj z wymienionymi w przepisie składnikami. Na końcu skrop potrawę octem balsamicznym. Możesz także posypać porcje świeżo zmielonym pieprzem lub odrobiną chili, albo udekorować bazylią. Przygotuj znakomite tagliatelle z cukinią i podziel się z nami swoją opinią w komentarzu.