Aromatyczne tagliatelle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne tagliatelle

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

4

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżeczki

200 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Odsączamy.

Krok 2

Szynka kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na oliwie. Dodajmy cieciorkę wraz z zalewą oraz Śmietanę.

Krok 3

Dusimy do zredukowania sosu. Dodajemy zioła, ser. Dodajemy makaron, dokładnie mieszamy. Podajemy obsypane ziolami i startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej