Aromatyczne tagliatelle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne tagliatelle

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżeczki

200 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Odsączamy.

Krok 2

Szynka kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na oliwie. Dodajmy cieciorkę wraz z zalewą oraz Śmietanę.

Krok 3

Dusimy do zredukowania sosu. Dodajemy zioła, ser. Dodajemy makaron, dokładnie mieszamy. Podajemy obsypane ziolami i startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej