
Składniki
500 gramów
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżeczki
200 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Odsączamy.
Krok 2
Szynka kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na oliwie. Dodajmy cieciorkę wraz z zalewą oraz Śmietanę.
Krok 3
Dusimy do zredukowania sosu. Dodajemy zioła, ser. Dodajemy makaron, dokładnie mieszamy. Podajemy obsypane ziolami i startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej