Aromatyczne tagliatelle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczne tagliatelle

Autor: Martyna Opara

ratingratingratingratingrating

4

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżeczki

200 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente wg przepisu na opakowaniu. Odsączamy.

Krok 2

Szynka kroimy w drobną kosteczkę. Podsmażamy na oliwie. Dodajmy cieciorkę wraz z zalewą oraz Śmietanę.

Krok 3

Dusimy do zredukowania sosu. Dodajemy zioła, ser. Dodajemy makaron, dokładnie mieszamy. Podajemy obsypane ziolami i startym serem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczne tagliatelle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej