Szybka zupa z pieczonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zupa z pieczonych pomidorów

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

11

heart
279 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

184 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, pokrój na mniejsze, nie regularne kawałki. Podobnie czosnek i cebule.

Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop obficie oliwą, posyp pomidorami Knorr i piecz w 190 stopniach przez ok 15 minut.

Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - Krok 2

Krok 3

Na końcu zmiksuj całość w mikserze i podawaj z porwanymi listkami bazylii.

Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zupę możesz wzbogacić jednym świeżym czerwonym chili. Doskonale smakuje z nachosami oraz mozzarellą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka zupa z pieczonych pomidorów Szybka zupa z pieczonych pomidorów

Dziś w kuchni liczy się nie tylko smak potraw, ale także ich sprawne przygotowanie. Możecie łatwo zrobić wyjątkowe dania, bez spędzania kilku godzin w kuchni. Sposobem na to jest między innymi szybka zupa z pieczonych pomidorów. Wystarczy, że zarezerwujecie sobie 5 minut na przyrządzenie oraz 25 minut na gotowanie. Czas start!

Dla kogo?

Szybka zupa z pieczonych pomidorów przeznaczona jest dla każdego, kto lubi domowe posiłki, a nie ma czasu na ich pracochłonne przygotowywanie.

Na jaką okazję?

Szybka zupa z pieczonych pomidorów będzie idealnym daniem obiadowym dla całej rodziny, a także ciekawym dodatkiem do menu na każde przyjęcie, niezależnie od pory roku.

Czy wiesz, że?

Pieczone pomidory są znakomitym urozmaiceniem do wielu dań. Odpowiednio przyrządzone mogą być także smaczną przekąską.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz dodać nieco ostrości zupie, wzbogać danie jednym świeżym czerwonym chili. Potrawa doskonale smakuje z nachosami oraz mozzarellą.