Szybka zupa z pieczonych pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szybka zupa z pieczonych pomidorów

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

10

266 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

176 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 sztuki

4 łyżki

2 sztuki

1 pęczek

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory umyj, pokrój na mniejsze, nie regularne kawałki. Podobnie czosnek i cebule.

Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - Krok 1

Krok 2

Wszystkie warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop obficie oliwą, posyp pomidorami Knorr i piecz w 190 stopniach przez ok 15 minut.

Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - Krok 2

Krok 3

Na końcu zmiksuj całość w mikserze i podawaj z porwanymi listkami bazylii.

Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - Krok 3
Piotr  Murawski

Dobra rada:

Zupę możesz wzbogacić jednym świeżym czerwonym chili. Doskonale smakuje z nachosami oraz mozzarellą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szybka zupa z pieczonych pomidorów  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szybka zupa z pieczonych pomidorów Szybka zupa z pieczonych pomidorów

Dziś w kuchni liczy się nie tylko smak potraw, ale także ich sprawne przygotowanie. Możecie łatwo zrobić wyjątkowe dania, bez spędzania kilku godzin w kuchni. Sposobem na to jest między innymi szybka zupa z pieczonych pomidorów. Wystarczy, że zarezerwujecie sobie 5 minut na przyrządzenie oraz 25 minut na gotowanie. Czas start!

Dla kogo?

Szybka zupa z pieczonych pomidorów przeznaczona jest dla każdego, kto lubi domowe posiłki, a nie ma czasu na ich pracochłonne przygotowywanie.

Na jaką okazję?

Szybka zupa z pieczonych pomidorów będzie idealnym daniem obiadowym dla całej rodziny, a także ciekawym dodatkiem do menu na każde przyjęcie, niezależnie od pory roku.

Czy wiesz, że?

Pieczone pomidory są znakomitym urozmaiceniem do wielu dań. Odpowiednio przyrządzone mogą być także smaczną przekąską.

Dla urozmaicenia:

Jeśli chcesz dodać nieco ostrości zupie, wzbogać danie jednym świeżym czerwonym chili. Potrawa doskonale smakuje z nachosami oraz mozzarellą.