Przepisy na Szybkie zupy
92 przepisy
Filtrowanie: wyczyść filtry
Sortowanie:
Przepisy (92)
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
łatwe
Ciekawostki i porady
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejSzybkie zupy
Sposób na szybką zupę? – w tym miejscu znajdziesz naprawdę mnóstwo inspiracji. Przyrządź np. jesienną z klopsikami, żurek z białą kiełbasą, szybki chłodnik z buraczków lub popularną pomidorową z ziołami i ryżem. Do przygotowania dania sprawdzi się wiele różnych składników: np. makaron, ryż, kasza gryczana, grzyby czy warzywa. By podkreślić smak zupy, przed podaniem koniecznie posyp ją drobno posiekanymi ziołami – koperek, natka pietruszki czy szczypiorek to tylko niektóre z możliwości. Doskonałym dodatkiem do zupy będzie także pajda chleba. Gotowa potrawa idealnie sprawdzi się zarówno na szybki obiad, jak i na ciepłą kolację. Jeśli lubisz intensywny smak grzybów, prosta zupa grzybowa z makaronem z pewnością spełni Twoje oczekiwania. Koniecznie dodaj do niej suszone grzyby, np. podgrzybki lub kurki (zanim umieścisz je w wywarze, powinny zostać namoczone w chłodnej wodzie). Wykorzystaj także warzywa, na przykład por, seler, marchew i pietruszkę. Gotową zupę podawaj z makaronem, np. łazankami lub kokardkami. Dobrym wyborem będzie także przygotowanie szybkiej zupy z soczewicy. By wzmocnić jej smak, pod koniec gotowania dodaj do wywaru pomidory, a także posiekaną drobno papryczkę chili. Idealnymi dodatkami do gotowego dania będą: łyżka gęstej kwaśnej śmietany, plaster mozzarelli oraz listki świeżej bazylii. Od warzyw i grzybów wolisz mięso? W takim razie koniecznie wypróbuj przepis na zupę gulaszową z białą fasolą na wieprzowinie. Podstawą tego dania jest kawałek łopatki lub rostbef. Podsmażoną wieprzowinę połącz z cebulą i kawałkami pikantnej papryki, zalej wodą lub bulionem z włoszczyzny, a następnie dodaj fasolę oraz przecier pomidorowy. Nie zapomnij również o klasycznej zupie cebulowej, kapuśniaku na żeberkach oraz polewce staropolskiej z żurkiem szlachetnym. W tej kategorii znajdziesz mnóstwo przydatnych informacji i inspiracji dotyczących przygotowywania pysznych i jednocześnie szybkich zup. Mamy nadzieję, że gotowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.