Azjatycka zupa słodko-ostra z makaronem sojowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

22

774 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

427 osób wydrukowało

Pobierz pdf

608 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

3 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 500 ml wody z Fixem Knorr. Następnie dodaj mięso pocięte w paski.

Azjatycka zupa słodko-ostra z makaronem sojowym  - Krok 1

Krok 2

Dodaj mrożone warzywa. Całość gotuj przez kolejne 5 minut, aż warzywa będą miękkie.

Azjatycka zupa słodko-ostra z makaronem sojowym  - Krok 2

Krok 3

Dodaj kukurydzę, odsączonego ananasa z puszki i gotuj kolejne 5 minut.

Azjatycka zupa słodko-ostra z makaronem sojowym  - Krok 3

Krok 4

Ugotuj makaron zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.

Azjatycka zupa słodko-ostra z makaronem sojowym  - Krok 4

Krok 5

Dopraw zupę sosem sweet chilli i podawaj z makaronem. Dla podkreślenia smaku możesz dodać odrobinę sosu sojowego.

Azjatycka zupa słodko-ostra z makaronem sojowym  - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Magdalena Hibner

    Magdalena Hibner, 16.11.2015

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Azjatycka zupa słodko-ostra z makaronem sojowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Azjatycka zupa słodko-ostra z makaronem sojowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Azjatycka zupa słodko-ostra z makaronem sojowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Azjatycka zupa słodko-ostra z makaronem sojowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Azjatycka zupa słodko-ostra z makaronem sojowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Azjatycka zupa słodko-ostra z makaronem sojowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Azjatycka zupa słodko-ostra z makaronem sojowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej