Kolorowa sałatka ryżowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka ryżowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

133 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

246 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

5 łyżek

1 sztuka

10 sztuk

1 opakowanie

2 sztuki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

50 mililitrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce wymieszaj Majonez Babuni Hellmann's z mlekiem. Następnie dodaj pokrojonego w kawałki kurczaka oraz jajka.

Krok 2

Cebulę pokrój w cienkie paseczki, pomidorki w ćwiartki i wraz z kukurydzą również przełóż do miski.

Krok 3

Następnie dodaj ugotowany ryż, całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku. Sałatkę przełóż do salaterki i posyp pokrojoną drobno natką pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka ryżowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa sałatka ryżowaKolorowa sałatka ryżowa

Sałatka ryżowa, łącząca w sobie czerwone pomidory, żółtą kukurydzę oraz zieloną natkę pietruszki, jest kolorowa i niezwykle apetyczna. W sezonie letnim sięgaj po świeże warzywa. Wykorzystaj np. słodkie pomidory koktajlowe, malinowe lub większe kawałki tzw. bawolego serca. Surową kukurydzę ugotuj do miękkości, zaś zimą zastąp ją kukurydzą konserwową, która świetnie skomponuje się z zielonym groszkiem oraz czerwoną lub białą fasolką. Do sałatki ryżowej dodaj także cebulę (czerwoną i białą), która podkreśli pikantność dania, a także świeżo posiekany szczypiorek. Z warzywnymi składnikami połącz ugotowany według wskazówek na opakowaniu ryż oraz jajko na twardo. Całość dopraw majonezem i przyprawami. W daniu sprawdzi się także dodatek mięsny – wypróbuj wariant z gotowaną, podsmażaną lub pieczoną piersią kurczaka. Przed jej przyrządzeniem, natrzyj ją aromatycznymi włoskimi ziołami lub czosnkiem – dzięki temu sałatka zyska dodatkowy ciekawy posmak. Spróbuj i podziel się swoją opinią. Życzymy smacznego.