
Składniki
400 gramów
5 łyżek
1 sztuka
10 sztuk
1 opakowanie
2 sztuki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
50 mililitrów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W misce wymieszaj Majonez Babuni Hellmann's z mlekiem. Następnie dodaj pokrojonego w kawałki kurczaka oraz jajka.
Krok 2
Cebulę pokrój w cienkie paseczki, pomidorki w ćwiartki i wraz z kukurydzą również przełóż do miski.
Krok 3
Następnie dodaj ugotowany ryż, całość dokładnie wymieszaj i dopraw do smaku. Sałatkę przełóż do salaterki i posyp pokrojoną drobno natką pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kolorowa sałatka ryżowa
Sałatka ryżowa, łącząca w sobie czerwone pomidory, żółtą kukurydzę oraz zieloną natkę pietruszki, jest kolorowa i niezwykle apetyczna. W sezonie letnim sięgaj po świeże warzywa. Wykorzystaj np. słodkie pomidory koktajlowe, malinowe lub większe kawałki tzw. bawolego serca. Surową kukurydzę ugotuj do miękkości, zaś zimą zastąp ją kukurydzą konserwową, która świetnie skomponuje się z zielonym groszkiem oraz czerwoną lub białą fasolką. Do sałatki ryżowej dodaj także cebulę (czerwoną i białą), która podkreśli pikantność dania, a także świeżo posiekany szczypiorek. Z warzywnymi składnikami połącz ugotowany według wskazówek na opakowaniu ryż oraz jajko na twardo. Całość dopraw majonezem i przyprawami. W daniu sprawdzi się także dodatek mięsny – wypróbuj wariant z gotowaną, podsmażaną lub pieczoną piersią kurczaka. Przed jej przyrządzeniem, natrzyj ją aromatycznymi włoskimi ziołami lub czosnkiem – dzięki temu sałatka zyska dodatkowy ciekawy posmak. Spróbuj i podziel się swoją opinią. Życzymy smacznego.