Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

20 sztuk

1 sztuka

20 sztuk

80 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerzu układamy rukolę, i umytą, porwaną sałatę rzymską. Paprykę myjemy, kroimy w paseczki, oliwki czarne przekrawamy na połówki.

Krok 2

Na rukolę i sałatę układamy pokrojoną paprykę, oliwki, żurawinę i orzechy nerkowca.

Krok 3

Sos sałatkowy przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i skrapiamy nim sałatkę. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Tarta po chłopsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej