
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
20 sztuk
1 sztuka
20 sztuk
80 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na talerzu układamy rukolę, i umytą, porwaną sałatę rzymską. Paprykę myjemy, kroimy w paseczki, oliwki czarne przekrawamy na połówki.
Krok 2
Na rukolę i sałatę układamy pokrojoną paprykę, oliwki, żurawinę i orzechy nerkowca.
Krok 3
Sos sałatkowy przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i skrapiamy nim sałatkę. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej