
Składniki
1 opakowanie
2 sztuki
20 sztuk
1 sztuka
20 sztuk
80 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na talerzu układamy rukolę, i umytą, porwaną sałatę rzymską. Paprykę myjemy, kroimy w paseczki, oliwki czarne przekrawamy na połówki.
Krok 2
Na rukolę i sałatę układamy pokrojoną paprykę, oliwki, żurawinę i orzechy nerkowca.
Krok 3
Sos sałatkowy przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i skrapiamy nim sałatkę. Smacznego :-)
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej