Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca

Autor: Beata Dźwierzyńska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 sztuki

20 sztuk

1 sztuka

20 sztuk

80 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerzu układamy rukolę, i umytą, porwaną sałatę rzymską. Paprykę myjemy, kroimy w paseczki, oliwki czarne przekrawamy na połówki.

Krok 2

Na rukolę i sałatę układamy pokrojoną paprykę, oliwki, żurawinę i orzechy nerkowca.

Krok 3

Sos sałatkowy przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i skrapiamy nim sałatkę. Smacznego :-)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z żurawiną i orzechami nerkowca - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Burgerowe kanapki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej